Menu Sluiten

Zondag solidariteitsbijeenkomst Istanbul Pride in Amsterdam

Turks-Nederlandse LHBT-activisten organiseren op zondag 26 juni met het COC een solidariteitsbijeenkomst voor Istanbul Pride, op het Amsterdamse Homomonument. De Pride zou zondag in Istanbul plaatsvinden maar werd afgelopen week door de autoriteiten verboden.  

Solidariteitsbijeenkomst Istanbul Pride

Wanneer? Zondag 26 juni, vanaf 17 uur

Waar? Homomonument, Westermarkt, Amsterdam

De organisatie van Istanbul Pride heeft laten weten dat de Pride ondanks het verbod toch doorgaat. Men hoopt dat LHBT-activisten in de hele wereld hun solidariteit tonen en van zich laten horen. De organisatie vreest dat de politie net als vorig jaar hard tegen de deelnemers zal optreden. Toen werd Istanbul Pride voor het eerst in 13 jaar verboden. De politie gebruikte onder meer waterkanonnen, rubberen kogels en traangas tegen de deelnemers.

Het verbod op de Pride past in een reeks van optredens van de Turkse regering tegen de LHBT-gemeenschap. Zo werd ook Trans Pride op 19 juni verboden en uiteengejaagd, werd de Pride in Izmir vorige week verboden en werd een bijeenkomst in Ankara verboden op de Internationale Dag tegen homo-, bi- en transfobie .

De Turkse LHBT-organisatie KAOS GL kan de laatste maanden niet meer in haar kantoor in Ankara , omdat de autoriteiten weigeren om zorg te dragen voor de veiligheid van de activisten.

Het COC vroeg minister Koenders (Buitenlandse Zaken) op 20 juni in een brief om bij de Turkse autoriteiten protest aan te tekenen tegen het verbod op Istanbul Pride.

bron: COC Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *