Menu Sluiten

Zeer divers programma Pride at the Beach 2019

Met veel enthousiasme is afgelopen tijd gewerkt aan de derde editie van Pride at the Beach 2019 en gisteren is het programma tijdens een kick off avond gepresenteerd. Van maandag 29 tot en met woensdag 31 juli viert Zandvoort weer alle kleuren van de regenboog met zeer diverse activiteiten. “Wij vieren de vrijheid om in Zandvoort te zijn wie je bent en om te houden van wie je wilt. Voor iedereen. Door iedereen” , aldus wethouder Ellen Verheij .

Bovenop de Street Parade, feesten en muziek is er deze zomer extra aandacht voor kunst, cultuur, sport, spel en maatschappelijke onderwerpen zoals inclusie, onderwijs, vrijheid en ouderen. Pride at the Beach werkt ook dit jaar samen met Pride Amsterdam, de gemeente Zandvoort en veel enthousiaste ondernemers en organisaties.

Remember the Past, Create the Future
Het thema van Pride Amsterdam 2019 is ‘Remember the past, Create the Future’. Ook Pride at the Beach Zandvoort hanteert dit thema. “Dit jaar herdenken we de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging. Tijdens deze rellen werd ook in Nederland op verschillende plekken gedemonstreerd”, zegt directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam tijdens de kick off. “In 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden en sinds 1996 in Amsterdam.”

Ambassadeurs
Pride at the Beach heeft een aantal ambassadeurs uit de LHBTI-community bereid gevonden Pride at the Beach een gezicht te geven.

  • Anja Westerweel: Ambassadeur Roze 50+ Noord Holland, met als primaire verantwoordelijkheid de organisatie van de Regenboog borrel Rosé aan Zee in Zandvoort, het uitrollen van Support Your Chosen Family en contact onderhouden met Zorginstellingen om de Roze loper certificering aan te moedigen. Daarnaast ben ik vrijwilligster bij de organisatie van Flevovuur, een jaarlijks kampeer weekend voor Biseksuele en Lesbische vrouwen.
  • Marlène Sjerps: Ambassadeur van het eerste uur die eind mei de opening heeft van een twee jaar durende expositie van bronzen beelden op Boulevard Paulus Loot in Zandvoort met 10 beelden waarin transseksualiteit en transgenderisme het Leitmotiv vormen.
  • Ruud Kuik: Woont bijna zijn gehele leven in Zandvoort en heeft ervaren hoe de samenleving van geslotenheid en exclusiviteit is gegroeid naar openheid en inclusiviteit. Als intensief gebruiker van zorg én mantelzorg is de positie van ouderen voor Ruud buitengewoon belangrijk.
  • André Donker: Is In het dagelijks leven Shop manager bij Mister B een gay fetisj lifestyle brand in Amsterdam en stylist/concept developer. Daarnaast mede conservator Pride exposities Zandvoorts museum en organisator van de jaarlijkse Mr Leather Netherlands verkiezing.
  • Dallas Angel: De jongste ambassadeur. Tijdens de schooljeugd in Zandvoort veel moeite ondervonden bij de acceptatie. Zet zich in om andere jongeren dit te besparen. Nu aan het opklimmen op de galatrappen van de drag wereld en ook een eerste uurs ambassadeur!
  • Roy Dongen: Is in het dagelijks leven actief als consultant HR & Organisatie en docent. Daarnaast is hij vele jaren actief in de LGBTI wereld als lid van Gay Business Amsterdam (eerste Pride organisator), het blad sQueeze (voorloper van Winq), Ambassadeur Roze 50+, het COC en UNESCO in Mongolië waar hij vanwege zijn geaardheid de laatste acht maanden van de vijf jaar dat hij er woonde met beveiliging door het leven moest.

Oproep
Ondernemers, organisatoren en bewoners met spannende suggesties of prachtige ideeën voor evenementen worden uitgenodigd om zich bij de Stichting LHBTi aan Zee te melden. Je kunt contact opnemen met de stichting via i.keur@zandvoort.nl.

v.l.n.r. ambassadeurs Dallas Angel, Anja Westerweel, Ruud Kuik, Lucien Spee (Pride Amsterdam), Roy Dongen, Marlène Sjerps en Ellen Verheij-de Haas (wethouder gemeente Zandvoort)
v.l.n.r. ambassadeurs Dallas Angel, Anja Westerweel, Ruud Kuik, Lucien Spee (Pride Amsterdam), Roy Dongen, Marlène Sjerps en Ellen Verheij-de Haas (wethouder gemeente Zandvoort)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *