Menu Sluiten

ZAANSE REGENBOOGWEEK

Van 31 mei t/m 8 juni vindt de Zaanse Regenboogweek plaats met tientallen activiteiten. Het hoogtepunt van ZaanPride is zaterdag 8 juni om 13.00 uur met de Zaanse Regenboogparade door het centrum van Zaandam.
De Zaanse Regenboog ambassadeurs, waaronder burgemeester Jan Hamming en Roya Kashani, gaan voorop in de parade. Gevolgd door een kleurrijke vlaggenzee, een Mega Zaanse Regenboogvlag, brassband, vintage cars en vele honderden deelnemers. De feestelijke parade eindigt bij Zaantheater waar aansluitend vanaf 13.00 uur een gratis toegankelijk groots ZaanPride Event plaats vindt. Met infomarkt en dj buiten en vele optredens binnen in de foyer. Onder ander King Faisel, Ritchie, Wendy Moore, Obesia Grande, Juvat en Devon Donovan.
Vanaf 17.00 uur gaat het feest verder bij ‘Damstraatje Gaat Los’. Met o.a. een optreden van Miss Beulah en Ruth Jacott. Op de website van ZaanPride.nl staat het volledige actuele programma van 31 mei tot en met 8 juni met alle informatie. Iedereen is van harte welkom!

Hijs de Zaanse Regenboogvlag
De Zaanse Regenboog nodigt iedereen uit de Zaanse lhbtiqa+ community te supporten door deze week vanaf vrijdag 31 mei de regenboogvlag uit te hangen. Als fier teken van zichtbaarheid en solidariteit. Er is hiervoor een speciale Zaanse Regenboog supportvlag te verkrijgen à 15 euro bij Zaansch Faam (Westzijde 132, Zaandam). De opbrengst gaat naar de organisatie van ZaanPride welke geheel op vrijwilligers draait. Hier zijn ook gratis posters te verkrijgen en het programmaboekje.

Opening door wethouder Gerard Slegers
Op vrijdag 31 mei om 13:00 wordt de Zaanse Regenboogvlag gehesen op het Stadhuis Zaanstad als startsein en officiële opening van de Zaanse Regenboogweek/ZaanPride. De vlag wordt gehesen door Wethouder Gerard Slegers, samen met de voorzitter van De Zaanse Regenboog Frank Vos. Ook op veel andere Zaanse scholen, openbare gebouwen, ondernemers en bij Zaankanters gaat de vlag in top. In de middag vindt er aansluitend een divers openingsprogramma plaats met o.a. informatie van de NNID (Nederlands Organisatie voor Seksediversiteit, de film “De Beslissing” van Wahid Sanouji, première van de Zaanse Regenboog film en een terugblik op Potsierlijk (vrouwencabaret uit de jaren 70/80).
Als laatste de opening van LEGO Pride met prijsuitreiking van de bouwwedstrijd door burgemeester Jan Hamming. De middag is voor iedereen toegankelijk en bij te wonen.