Menu Sluiten

ZAANPRIDE ZATERDAG 8 JUNI PARADE EN EVENTS


Zaanse Regenboogparade
De extra feestelijke Zaanse Regenboogparade start zaterdag 8 juni om 13.00 uur vanaf het Stadhuisplein. Vanaf 12:30 uur is het verzamelen.
De nieuwe route gaat van Stadshuisplein, Rustenburg, Stationsstraat, Herenstraat, Herengracht, Vaartkade, Botenmakersstraat, Nova Zembla, Groenland, Klokbaai, Westzijde, Dam, Damstraatje, Wilhelminakade, Dam, Nicolaasstraat tot eindpunt het Zaantheater.
Duur ongeveer 45 minuten. Het wordt een kleurrijke, diverse en inclusieve Parade met muziek, dans en vrolijke deelnemers. Het thema is “Celebrate Diversity”. Een niet te missen megagrote Zaanse Regenboogvlag wordt door de Zaanse Queer community in de parade meegedragen. Iedereen is welkom mee te lopen of als toeschouwer langs de route te staan uit solidariteit en belangstelling. Een routekaartje is te vinden op de website van ZaanPride.

ZaanPride Event Zaantheater en Damstraatje
Rond 14.00 uur is de aankomst bij Zaantheater waar tot 17.00 uur het vrij toegankelijke ZaanPride Event plaatsvindt. Naast een infomarkt en dj Jess op het plein voor Zaantheater zijn er in de foyer van Zaantheater live optredens. De duo-presentatie is in handen van DonnaTella Vergatsie en Bram Sitsen.
Ook wordt die middag de Zaanse Regenboogprijs worden uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich inzet voor de Zaanse lhbtiqa+ gemeenschap.
Vanwege ons 5-jarig bestaan pakken we uit met een keur aan kleurrijke artiesten. Van King Faisel tot en met Ruth Jacott.

Line Up ZaanPride Event
Ongekend stylish, soms crazy en heel erg sexy, dat maakt King Faisel tot een unieke persoonlijkheid. Als eerste openlijk homoseksuele man in de Nederlandse rapscene, wil Faisel niet alleen entertainen maar ook inspireren.
Begin 2024 tekende Faisel een platendeal met Sony Music en Darling Records. Hij is een inspirerend voorbeeld van hoe vastberadenheid, talent, en de wil om taboes te doorbreken, kunnen leiden tot buitengewoon succes.
Als openlijk lesbische kunstenaar gebruikt Wendy Moore haar platform ook om op te komen voor lhbtiqa+. Ze is een bekend figuur in de queergemeenschap, ze schrijft liedjes over liefde voor meisjes en treedt op tijdens pride-evenementen. Ze speelde shows door heel Nederland op podia als Patronaat, C-punt, Q-factory, tijdens Eurosonic en AFAS Live.

Met zijn nieuwe (Pride) single ‘Powerful’ lanceert Ritchie Lahnstein deze zomer zijn tweede studio album. Dansbare 80’s popsongs en gevoelige powerballads, deze zanger/songwriter kan het allemaal. Zijn muziek is te streamen op alle streamingservices zoals Spotify, iTunes en YouTube.

Obesia Grandé is al ruim 7 jaar actief in de Drag en Entertainment wereld en is een graag geziene host van vele evenementen, shows en feestjes. Bekend van het tv programma op TLC “Eerste Hulp Bij Poetsen” van Louisa Janssen en Rowan, het bekendste transgender koppel van Nederland. Ze wordt geroemd als de “Lipsync Queen” van Nederland.

De Juvat Performing Arts Studio’s is de dansschool van Juvat Westendorp. De dansschool is een begrip in Zaandam en omstreken. Het is een veilige thuishaven waar je jezelf kan zijn en kan groeien als danser zowel als mens.

Levensgenieter, zanger, presentator en acteur Devon Donovan weet met zijn enthousiaste voorkomen overal een feestje van te maken. Devon timmert al een tijdje aan de weg, zo was hij tot 2015 lid van de Boyband Storm, met o.a. de singles Jij Laat Me Vliegen, Ga Ga Ga & Voor Eeuwig.
RDC Studios is een dansschool uit Assendelft. Iedereen heeft plezier in dansen en mag hier zichzelf zijn! Dit zijn precies de kenmerken die RDC Studios naleeft en met ons deelt tijdens ZaanPride.

De Zaanse Bram en Marijn zijn al jarenlang beste vrienden. Speciaal voor ZaanPride brengen ze een liedjes special met zelf geschreven teksten.

De duo presentatie van het ZaanPride Event is in handen van dragartiest DonnaTella Vergatsie en zanger en acteur Bram Sitsen. DJ In Da House is de Zaanse DJ Jess. Jess draait zowel in de Parade als op het plein voor het Zaantheater.
Aansluitend is het doorfeesten bij de Dam waar die dag een buitenpodium staat. Tijdens ZaanPride gaat het Damstraatje weer helemaal los in alle kleuren van de Regenboog DJ Robert Feelgood met live artiesten.
Miss Beulah is de Sweet Lady of Soul Music en dé funky soul-en dance classics zangeres die elk feest onvergetelijk maakt.

Brandon Bakkum, geboren op 12 januari 2006 in Amsterdam, ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor Nederlandstalige muziek. Vanaf zijn derde jaar toonde hij interesse in muziek, en hij werd al snel betrokken bij Hollandstalige feesten, waar hij ook al snel op het podium stond.

Last but not least is er een optreden van niemand minder dan Ruth Jacott. Ruth Jacott is al sinds jaar en dag niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. Met hits als Hartslag, Vrede, Leun Op Mij, Ik Ga Door en Blijf. We zijn zeer verheugd dat Ruth ons 5-jarig bestaan een extra feestelijk tintje met haar optreden gaat geven. Een mooi afsluiter van ZaanPride 2025.

De Presentatie van het stage programma in Damstraatje is in handen van de dragartiest Paula Pompedorre. Na 23.00 uur is het doorfeesten in de horeca in Damstraatje.

LINE UP

King Faisel
Ritchie Lahnstein
Obesia Grande
Miss Beulah
Ruth Jacot