Menu Sluiten

Young Queer Art

Young Queer Art

Een groepsexpositie jong talent met een lhbtiqa+ achtergrond in PLAY room op 25, 26 en 27 oktober 2024. Voel je je aangesproken, je kan je nog aanmelden om met deze expositie mee te doen.

Het idee voor de expositie is ontstaan na de Queer Art expositie in ’t Weefhuis afgelopen oktober 2023. De ‘oude rotten’ vinden hun weg wel in het labyrint van de hedendaagse kunst, terwijl juist jongeren ondersteuning kunnen gebruiken bij het wegwijs worden in de kunst-scene. Daarom willen we dit jaar speciaal aandacht schenken aan ‘young queer artists’; niet alleen door ze een weekend lang een podium te geven om hun kunsten te tonen aan het Zaanse publiek. Maar ook met een mentorschap; ervaren kunstenaars geven tips en trucs aan de aanstormende talenten. 

En er is gekozen voor PLAY room op de Westzijde als locatie, omdat het een prachtige laagdrempelige locatie is in het centrum van Zaandam. Daarnaast hebben ze in haar vijfjarig bestaan eerder jong talent op weg geholpen.

De expositie wordt georganiseerd door De Zaanse Regenboog, Paarse Vrijdag Krant en de kunstgalerie PLAY room

Er zijn al een aantal jongeren geselecteerd die dit weekend gaan exposeren, digitaal beeld laten zien of zelf muziek komen maken, maar er is nog plaats voor een paar jongeren die graag mee willen werken en hun werk willen laten zien. Elk medium is welkom; van schilderijen tot muziek, van gedichten tot theater. Diversiteit en inclusiviteit zijn de kernwoorden van het programma. 

Heb je interesse, ben je jong en queer en lijkt het je leuk om mee te doen, geef het door via de mail aan: info@dezaanseregenboog.nl

Namens De Zaanse Regenboog, Paarse Vrijdag Krant en galerie PLAY room.

Young Queer Art
Design meubels van Flynt Prins