Menu Sluiten

Woordje van de voorzitter Roy Dongen

Op 23 mei, nog maar een ruime maand geleden mocht ik de voorzittershamer overnemen van Jos Ahlers. In het verleden dacht ik zo’n beetje dat het COC een rustig clubje was en het voorzitterschap een paar uurtjes per maand zou kosten. Dat is deze eerste maand zeker niet het geval geweest.

De eerste activiteit was een thuiswedstrijd want samen met Els Schoonhoven hebben we met veel plezier op het buurtfeest in Zandvoort Noord een gezamenlijke stand van COC Kennemerland en Pride at the Beach bemenst. We waren overduidelijk aanwezig en hebben met veel mensen gesproken in een vriendelijke sfeer.

Met dank aan Uber en het netwerk van KPN kon ik de eerste bestuursvergadering die samenviel met een strategie dag en jaarafsluiting voor begeleiders van studentenraden op de colleges van het ROC van Amsterdam lukte het mij onderweg van Amstelveen naar Zandvoort online de vergadering voor te zitten. Dank aan mijn flexibele medebestuursleden voor de rommelige eerste keer.

Ik viel ook met mijn neus in de boter met het bijwonen van een vergadering over het regenboogbeleid Haarlemmermeer die officieel niet doorging maar ook niet was afgezegd. Ook wel eens goed om zonder de gemeente te vergaderen zo bleek. Online later wel met onze Harry Buseman en de gemeente kunnen overleggen om het proces wat te stroomlijnen en hopelijk effectiever te maken.

Met Stefan Flierman sloot ik weer aan op het regenboogoverleg in Haarlem waar wij met zo’n 16 organisaties en zo’n 25 man creatief aan de slag mochten met flipover vellen en stiften. Uw voorzitter is niet erg van de afdeling creatief met kurk onder aanvoering van 2 dames die duidelijk wat weg hadden van sportcoaches maar de uitkomsten waren mooi en toch redelijk pragmatisch.

Vervolgens mocht ik mij verdiepen in alle bijlagen voor het jaarlijks overleg met alle voorzitters, bestuur en directie in de Koepelkerk in Den Bosch. Dankzij de werkzaamheden aan het spoor een reistijd van bijna 6 uur heen en terug dus ik kwam goed voorbereid aan. Het jaarverslag en de financiën hebben wij unaniem goedgekeurd en ook de strategienota is, na uitgebreide discussie waarbij ik het stemgeluid van Haarlemmermeer hopelijk helder heb vertolkt goedgekeurd met de aantekening dat die dan wel vertaald moet worden na concrete beleidsplannen per jaar.

Ik blijk een voorzittersweekend na de zomervakantie voor de boeg te hebben waar we hiermee aan de slag gaan. Ook is afgesproken dat de processen voor het aanvragen van subsidies bij het federatiekantoor waar mogelijk worden vereenvoudigd. De verantwoording blijft een puntje want daar zijn nu eenmaal altijd bewijsstukken voor nodig.

Hier laat ik het even bij, tot de volgende maand en een fijn weekend!