Menu Sluiten

Woensdag manifestatie voor LHBTI’s Tsjetsjenië

Op woensdag 19 april vindt in Amsterdam een manifestatie plaats ter ondersteuning van LHBTI’s in Tsjetsjenië. Het gaat om een solidariteitsbijeenkomst en een protest tegen de afschuwelijke vervolging van LHBTI’s in de autonome Russische republiek.

Praktische gegevens:
Manifestatie – Steun LHBTI’s in Tsjetsjenië

Wanneer? Woensdag 19 april 2017, 19-20 uur
Waar? Homomonument, Westermarkt, Amsterdam
Aanmelden op Facebook kan HIER

De manifestatie is een protest tegen de afschuwelijke vervolging van LHBTI’s in Tsjetsjenië, waar volgens zorgwekkende berichten mensen de laatste maanden worden vervolgd, gemarteld, gevangengezet en zelfs vermoord om hun seksuele identiteit. De initiatiefnemers eisen dat president Kadyrov van Tsjetsjenië en president Poetin van Rusland onmiddellijk onderzoek doen, een einde maken aan de vervolging en stappen nemen om de LHBTI’s te beschermen. Ook willen de LHBTI’s in Tsjetsjenië met de bijeenkomst een hart onder de riem steken.

De manifestatie is een initiatief van Russische en Nederlandse LHBTI-activisten, COC Nederland en Amnesty International.

Uit berichten van Human Rights Watch (HRW), Russische LHBTI-organisaties en de onafhankelijke Russische krant Novaja Gazeta blijkt dat in Tsjetsjenië vanaf begin dit jaar minstens honderd mannen zijn opgepakt wegens hun (veronderstelde) seksuele identiteit. Ten minste drie mannen zouden om het leven zijn gebracht. In geheime gevangenissen worden mannen volgens de afgrijselijke berichten in elkaar geslagen, gemarteld met elektroshock en gedwongen namen en gegevens van andere homo- en biseksuele mannen te overhandigen. Een enkeling komt, in de woorden van HRW, ‘amper levend’ terug bij zijn familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *