Menu Sluiten

“Winter Pride Kunstroute”

WinterPride Kunstroute

Om Zandvoort Pride in 2020 niet volledig van de agenda te schrappen, heeft de gemeente Zandvoort in samenwerking met LHBTi aan Zee er dit jaar voor gekozen om Pride at the Beach een Winter Pride te laten organiseren.
Hoewel kleinschaliger dan we inmiddels gewend zijn, wordt er in de gemeente op verschillende manier aandacht besteed aan Pride.
Eén van de onderdelen is de Pride Kunstroute, een route langs diverse plekken in het dorp waar je van ‘Pride’ kunst kunt genieten, aan workshops kunt deelnemen, kunstenaars ontmoeten en een Winter Pride wijn kunt kopen.

Zandvoorts Museum: “Out in Winter”
“Out in Winter” toont op het Badhuisplein, op een groot aantal panelen een selectie kunstwerken van kunstenaars die in de afgelopen jaren hebben deel genomen aan de uiterst succesvolle expo’s in het Zandvoorts Museum.
André Donker en René Zuiderveld, de gastconservatoren van het museum, benadrukken met deze selectie het brede scala aan artistieke uitingen die het leven vieren en het “anders” zijn omarmen.
Daarnaast zijn deze werken ook in het Zandvoorts museum zelf te bekijken.
Er is werk te zien van:
Marlène Sjerps, Gabriel Batenburg, Frans Fransiscus, Fransiscus/Fransiscus, DonkerLaar, Froukje van Tetterode, René Zuiderveld, Chris Marmier, Suzanne van de Laar, Andre Donker-Hueskens, Lidy Jacobs, Jurrie de Vries, Sarai van de Boel, Pablo Burgos, Christian Vincent, Paul Derrez, Zuiderburg, Freek Weidema, Jaap de Jonge, DarijaQ, Mark Haagmans, Richard Hogenkamp
www.zandvoortsmuseum.nl

Pop-Up galerie Passage: “Darker.Rooms”
Een tentoonstelling op de rand van de dag. Tijdens de Winterpride vrijdag-zaterdag-zondag van 11.00-17.00 en op afspraak via dierozekunstlijn@gmail.com
Overigens is een groot deel van de werken 24/7 corona-proof te zien dankzij drie grote glazen wanden waaronder een kunst-glazen-wand. Tijdens de Winterpride zal ook de kelder, gevuld met specifiek voor die ruimtes verzameld werk, geopend zijn.

De opstelling en samenstelling wordt regelmatig veranderd
Datum: 20/11-20/12 met een uitloop naar 28/12
Openingstijden: zaterdagen van 13.00-17.00 (niet tweede kerstdag)
Kunstenaars: Dennes Bulters, Roberto Helder, Rob Snellen, Suzanne van de Laar, Donkelaar, Stephen Kelly, Dave Hilliard, Pablo Burgos, Fred Rosenhart, Thijs Duijnhouwer, Mark Haagmans, Ok van Batenburg, PeerkeArt, Elinejj, Soek Zwamborn en Anoniemmetreden (persoonlijke veiligheid)
Fotografie, Schilderijen, Prints, Tekeningen, Objecten, Installatie, Textiel
fb: @rozekunstlijn en @rozekunstlijnnu

Pop-Up galerie Zeestraat: “Secrets”
Verhalen, statements of jezelf zijn?
René Zuiderveld heeft een spannende selectie van zijn veelzijdige werk gemaakt. Wat ligt er verscholen achter deze beelden?
Zeestraat 37 Zandvoort geopend 18, 19 en 20 december van 12:00 tot 17:00 Daarna op afspraak 06 4208 4223
www.renezuiderveld.com

HDMZ Museum Zandvoort: “Geef je ogen de Kunst” Pop-Up Expositie
• Ontmoet de Pride Ambassadeurs op foto en bekijk de installatie I AM in de pop-up expo
• Geef je ogen de kunst bij de expositie ‘Jan F. van Beelen, Onontdekte Diamant’
• Workshops ‘Schilder je echte ik’ en laat zien wie je werkelijk bent (reserveren nodig op www.hdmz.nl)

Bij brasserie ZiN kunt u gedurende de Winter Pride van 16:30 tot 17:30 een heerlijke ‘Pride” wijn kopen. Een heerlijke ‘Chateau Meiland’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *