Menu Sluiten

Wil jij de Regenboogviering Haarlem mee organiseren

Regenboogviering Haarlem zoekt nieuwe input

“Waarom zien mensen verschillen tussen personen vaak als een probleem en niet als rijkdom en veelkleurigheid?” vraagt stadsdominee Tom de Haan zich af. Eén keer per jaar wordt er in de Grote of St.-Bavokerk op de Grote Markt een bijzondere poging gedaan om ons perspectief op diversiteit te veranderen in de Regenboogviering, op initiatief van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland (BDK). “We vieren dan de veelkleurigheid en diversiteit in Regenboogstad Haarlem. Het is geen religieuze dienst, maar een gezamenlijke viering voor iedereen”, vertelt Marjolein van Haaften van BDK.

Ieder jaar in september vindt de Regenboogviering plaats in Haarlem tijdens de Vredesweek. In 2022 was het thema Generatie Vrede. Jongeren stonden aan het roer bij de invulling van de Regenboogviering, die druk werd bezocht.

Invulling

“De invulling is ieder jaar anders, maar we willen dat alle Haarlemmers zich welkom voelen tijdens deze bijeenkomst. Zowel mensen uit de lhbtiq+-community, maar ook alle Haarlemmers die hen een warm hart toedragen, zodat ze voelen dat ze geaccepteerd worden.” Dat is ook de reden dat diverse kerken meedoen met de Regenboogviering: ze willen je laten voelen dat je erbij hoort en welkom bent, ongeacht je achtergrond of seksuele oriëntatie.

Werkgroep

De werkgroep die de Regenboogviering organiseert is op zoek naar geïnteresseerden die mee willen denken over hoe de viering er dit jaar uit komt te zien. “We willen naast sprekers ook een gemeenschappelijke beleving die uitdraagt dat we er allemaal mogen zijn, dus creatieve ideeën zijn zeer welkom”, aldus Van Haaften. Als je affiniteit of contact hebt met bijvoorbeeld koren, spoken word, rap, dans, muzikanten, kunstenaars, theatermakers of zelf creatief of muzikaal bent, dan komen we graag met je in contact.

Marjolein van Haaften is te bereiken via 023 – 5315842 of mvh@bdkennemerland.nl

foto: frans-bossink