Menu Sluiten

webserie Zonder Borsten

Caro Ilias de Feijter is geen man en geen vrouw, maar non-binair. Soms had hen het gevoel dat het beter zou zijn om diens identiteit verborgen te houden.  Een jaar geleden onderging Caro een borst verwijderende operatie en besloot vanaf dat moment zich niet langer te verbergen. Hen maakt hierover de webserie ‘zonder borsten’, waarin Caro onderzoekt hoe te leven als openlijk non-binair persoon.

Iedere aflevering gaat Caro op onderzoek uit:
Aflevering 1: KAN IK LIEFDE VINDEN zonder borsten
Aflevering 2: BEN IK GEBOREN zonder borsten
Aflevering 3: KAN IK UIT MIJN BUBBEL zonder borsten
Aflevering 4: KAN IK OP PAPIER zonder borsten
Aflevering 5: HOE BESTA ik zonder borsten

Caro heeft deze webserie om meerdere redenen gemaakt: 
“ Veel wat er tot nu toe gemaakt is focust zich op uitleg en is veelal medisch ingestoken, en soms ook niet kloppend. Ik had de behoefte om iets te maken wat dieper gaat dan de basis, vooral omdat niet alle non-binaire mensen operaties of andere voornaamwoorden willen. Wat een document kan zijn voor mensen die er nog niet genoeg van weten. Voor mij is het een zoektocht geweest, met twijfels. Ik wilde ook iets maken wat kon helpen als je twijfelt over je eigen identiteit en een hulpmiddel om het gesprek aan te gaan met mensen in je omgeving.”  

Wij hopen dat jullie deze webserie met jullie achterban willen delen. Caro wenst dat de Zonder Borsten het volgende kan bijdragen voor non-binaire personen: “Voor non-binaire personen hoop ik dat het een ode aan de twijfel is. En hoop ik te kunnen laten zien dat het een onderzoek mag zijn, er is namelijk niet één weg.

Ik wil het ook graag vermenselijken. Er is nu vaak veel onbegrip, mensen die het niet snappen, aanstellerij of gedoe vinden. Ik zou er graag meer gelaagdheid in aanbrengen en laten zien dat het geen aanstellerij is maar dat is het wie je bent. En dat dit een zoektocht kan zijn, waarin je juist ook de support van andere nodig hebt. Waarin ruimte is voor de twijfel en je deze zoektocht naar jezelf aan mag gaan. Het zou te gek zijn als we naar een samenleving gaan waarin ik me geen zorgen hoeft te maken over of het veilig voor mij is om mijzelf te zijn. Soms moet ik mij voor mijn veiligheid of omdat het administratief onmogelijk is nog steeds voordoen als iets wat ik niet ben. Ik wil kunnen leven zonder me voor te moeten doen als man of vrouw.”

De webserie vind je hier:

https://www.youtube.com/c/nieuwemakers 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *