Menu Sluiten

Waar zijn alle LHBTI+ studenten?

Hey, ik ben Silas Hafkamp! Een 20 jarige Social Work student die nu sinds 2 jaar in Haarlem Schalkwijk woont. Voor mijn stage bij het COC in Kennemerland ben ik bezig met het opzetten van een bijeenkomst voor LHBTI+ studenten uit de regio. Hiervoor heb ik een enquête verspreid waarbij ik de interesses van deze groep peil. Om deze studenten te bereiken heeft ondermeer HvA Pride en Inholland de enquête verspreid. Daarnaast ben ik in gesprek met jongeren organisaties die zich ook bezighouden met LHBTI+.

Uit de resultaten van de enquête kwam naar voren dat er veel vraag is naar contact met andere LHBTI+ mensen, om lol te maken, leuke activiteiten te doen. Ik denk dat de isolerende maatregelen van de coronacrisis dit gevoel ook versterken. Maar daarnaast geven zij ook aan te willen praten over persoonlijke situaties, de coming-out, problemen die misschien ondervonden worden. Of bijvoorbeeld hoe jij en iemand anders omgaan met seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie.

Ook geeft de gemeente Haarlemmermeer aan in beleidsstukken dat zij moeite hebben met het benaderen van deze doelgroep, het COC in Kennemerland heeft ook weinig zicht op deze groep. Vandaar dat wij met een tof project willen komen voor deze groep!

Dus rest mij de vraag, waar zijn alle LHBTI+ studenten? Ben jij of ken jij iemand die tussen de 18 en 25 is, uit Kennemerland en omstreken die behoefte heeft aan deze bijeenkomst, of heb je andere ideeën? Laat het mij weten! Ik ben te bereiken op studentenbijeenkomst@coc-kennemerland.nl .

Ik kan niet wachten om jullie te zien bij de 1ste LHBTI+ studentenbijeenkomst in Haarlem! Ik hou jullie op de hoogte! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *