Menu Sluiten

Vrijwilliger in de Spotlight: Marc Hillebrink

Marc Hillebrink

Wat is je functie bij COC Kennemerland? En waar bestaan de werkzaamheden uit?
Ik ben vanaf juni 2019 bestuurslid van het COC Kennemerland. Totdat ik in februari 2020 raadslid in Velsen werd was ik voor Velsen regiocoördinator. Vanaf maart 2020 ben ik regiocoördinator voor de Haarlemmermeer. Wanneer er vragen of acties in regenbooggemeente Haarlemmermeer ben ik het eerste aanspreek punt voor zowel de gemeente of organisaties in Haarlemmermeer als voor het COC-bestuur.
Daarnaast ben ik vanuit het COC-bestuur betrokken bij het project Inclusief Sporten in Velsen. Vanuit dit project worden met samenwerkingspartners als o.m. Bureau Discriminatie, Stichting Welzijn Velsen en de John Blankenstein Foundation gewerkt, zodat binnen alle Velsense sportverenigingen LHBTI+-ers welkom zijn en met plezier sporten. Daarbij ondersteunt het project de sportorganisaties met kennissessies te organiseren en vertrouwenspersonen te ondersteunen in hun taak. In 2022 zal samen met de Velsense sportverenigingen een actieplan worden geschreven om het inclusief sporten onder de aandacht te brengen van alle Velsens verenigingen. Maar belangrijker ook uit te voeren!

Waarom heb je juist COC Kennemerland gekozen om je als vrijwilliger in te gaan zetten?
Als initiatiefnemer van regenbooggemeente Velsen had ik al veel contact met het COC Kennemerland. Ik was verrast dat ik vanuit het bestuur gevraagd werd om bestuurslid te worden.
Ik wil met mijn werkzaamheden voor het COC Kennemerland een bijdragen leveren aan de emancipatie en acceptatie van de LHBTI+ers in onze regio Kennemerland met name buiten Haarlem. In de regio is namelijk nog veel werk te doen. Daarnaast sta ik ook voor inclusie: in brede zin: “Iedereen is welkom en mag meedoen”.

Hoe is de samenwerking/het contact met de lokale politiek?
De samenwerking en contacten met de lokale politiek ervaar ik als goed. Als raadslid heb ik mijn netwerk binnen de lokale en regionale politiek. Soms is het handig om bepaalde reacties van bestuurders te begrijpen, om vervolgens te kunnen handelen vanuit mijn rol in het bestuur.

Waarom is het belangrijk dat er LHBT-activiteiten in de regio worden georganiseerd?
Mooi is wanneer in alle gemeenten een structuur ligt waar LHBTI+ers zich welkom en veilig voelen in hun eigen gemeente, wijk en buurt. Ook wanneer je in Zandvoort of Heemskerk woont, zou niet hoeven uit te maken om LHBTI+ers te ontmoeten of je prettig te voelen bij een sportvereniging. Zelf zie ik dat de laatste jaren de kleine gemeenten in onze regio op een eigen manier vormgeven aan LHBTI+ beleid. Een mooie ontwikkeling! Om op lokaal niveau naar wensen en behoeften een vraaggericht aanbod op te zetten, is voor aankomende jaren een uitdaging voor het bestuur.

Welke vraag heb je gemist en zou je nog graag willen beantwoorden?
De vraag welke ik gemist heb is: Welk wens/ doel wil je over 2 jaar als bestuurslid behaald hebben? Antwoord: Ik zou over 2 jaar willen dat in alle gemeenten in regio Kennemerland aandacht bestaat voor het inclusief sporten, met per gemeente aandacht op lokaal niveau een lokaal actieplan en ondertekening van de Verklaring Gelijke Behandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *