Menu Sluiten

Vrijwilliger gezocht voor Regenboogbrigade Velsen

Hou jij van organiseren en plannen, vind je het tof om je in te zetten voor de lhbtiq+-gemeenschap in Velsen en wil je aan maatschappelijke initiatieven bijdragen?

Dan zoeken wij jou! Met ons vrijwilligerswerk doe je ervaring op met eventmanagement. Je werkt mee aan creatieve projecten, die erop gericht zijn emancipatie en acceptatie van de lhbtiq+’s in Velsen te bevorderen.

Denk hierbij aan de organisatie van de theatertalkshow Under the Rainbow in de Stadsschouwburg Velsen, het bevorderen van de betrokkenheid van inwoners van gemeente Velsen bij ons Regenboogbeleid en het (mede)organiseren van het Regenboog-filmontbijten voor middelbare scholieren.

Neem contact op met Frederique Janss via fj@bdkennemerland.nl

Achtergrond:

Sinds 12 oktober 2018 is gemeente Velsen een Regenbooggemeente. Dit betekent dat wij actief beleid ontwikkelen voor de acceptatie en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en intersekse personen (lhbtiq+). Sinds 2019 werken we samen met regionale en lokale partners aan de speerpunten. In april 2021 presenteerde een collectief van deze partners, onder de noemer ‘Regenboogbrigade’, hun actieplan aan de gemeenteraad. Sindsdien is de Regenboogbrigade bezig geweest de actielijnen in de praktijk te brengen. De Velsense Regenboogbrigade zoekt naar extra versterking. De plannen liggen er, maar op een aantal acties hebben we extra handjes nodig. We zoeken een proactief iemand die goed kan samenwerken.

COC Kennemerland en Bureau Discriminatiezaken maken ook deel uit van de brigade.