Menu Sluiten

Vredesweek in Haarlem van 22 tot en met met 29 september

U denkt misschien: ‘Het is toch vrede in Haarlem?’ Maar voor veel mensen gaat vrede over meer dan géén conflicten. Het gaat over vreedzaam en respectvol samenleven. En over open staan en nieuwsgierig zijn naar anderen. Daarom is er Vredeskunst, een Regenboogviering met een groot diversiteitskoor en kunt u een ijsje Koude Oorlog eten.

Niet te missen activiteiten: waar en wanneer?

Regenboogviering – Zondag 22 september, 15.00 u
Gezamenlijke viering christenen, moslims, joden, atheïsten en homo-en biseksuelen, lesbiënnes, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) in de Grote of St. Bavo kerk op de Grote Markt in Haarlem. In aanwezigheid van dominee Tom de Haan, rabbijn Clary Rooda en imam Oemar Shabier Dilmohamed. Met groot diversiteitskoor. Iedereen is welkom, ook als u niet gelovig bent. I.s.m. met de Regenboogcoalitie.

Expositie VredesKunst – De gehele week vanaf zondag 22 september
Meer dan 40 kunstenaars met verschillende roots brengen in beeld wat zij zich voorstellen bij vrede en grenzen. Op vier locaties: Hudson’s Bay, De Waag, De Groenmarktkerk en in de Wijngaardtuin. Openings-tijden in programmaboekje.

Wisselkunst – De gehele week vanaf 22 september
De Haarlemse kunstenaar Hans Bossmann en de Syrische kunstenaar Talal Shkeifah ontwierpen een bijzonder object dat een jaar lang zal rouleren langs de ondertekenaars van de Vredesverklaring. Op elke plek kunnen mensen iets tekenen op het object. De eerste locatie is De Waag, als aftrap van Vredeskunst.

Multicultureel Vrouwencafé – Woensdag 25 september, 10.00 u
Muziek en optreden van Syrische zangeres Alia in het Multicultureel Vrouwencafé. I.s.m. Stem in de Stad, Gedempte Oude Gracht 138.

Boekentafel met mooi aanbod van boeken over Vrede en ‘Grenzen’ bij De Vries Boekhandel.

Amnesty activiteiten, Donderdag 26 september, 19.30 u
Spreker en kennismaking Schrijfgroep en Scholengroep. Petities tekenen ten bate van gevangenen. Groenmarktkerk.

IJsje Koude Oorlog eten bij IJssalon Garrone, Grote Houtstraat.

Vredesverklaring

De basis voor de activiteiten in de Vredesweek is de Vredesverklaring Haarlem. Deze is door ruim 20 organisaties (godsdienstig, levensbeschouwelijk en maatschappelijk) in Haarlem ondertekend en is na de ondertekening door de burgemeester in ontvangst genomen. De Vredesverklaring is een initiatief van de Antonius Gemeenschap. Wilt u als organisatie meedenken over nieuwe verbindende activiteiten in 2020? Neem dan contact op met Wim Blüm van Antonius Gemeenschap, w.blm@kpnplanet.nl

Programmaboekje:
Download: VREDESWEEK-programmaboekje 2019

Tekst: Bureau Discriminatiezaken Kennemerland
Schilderij: Vera Bruggeman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *