Praatkaarten basisonderwijs

Homoseksualiteit, gezinnen die niet bestaan uit een pappa en een mamma, kinderen of volwassenen die worstelen met hun seksuele identiteit: ieder kind krijgt er mee te maken. In de eigen omgeving of via de media. Toch blijkt het open bespreken van deze thema’s in de klas niet gemakkelijk. ‘Homo’ is zelfs een van de meest gebruikte scheldwoorden.

Sinds 2012 is seksuele diversiteit een kerndoel in het lager onderwijs. In lessen over dit onderwerp leren kinderen respect te hebben voor ieders seksuele voorkeur en voor verschillende gezinssamenstellingen. Wij hebben daarom samen met de bekende cartoonist en illustrator Trik twaalf praatkaarten ontworpen.

TRIK

De kaarten zijn een eenvoudig hulpmiddel om gesprekken over seksuele diversiteit op gang te brengen in groep 7-8. Alle basisscholen in Haarlem, Bloemendaal en Velserbroek kunnen de praatkaarten gratis gebruiken voor onderwijsdoeleinden.

Het ontwerpen van de praatkaarten is financieel mogelijk gemaakt dankzij koplopergeld van de gemeente Haarlem. Koploperpartners zijn: COC Kennemerland, Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, Gay-Haarlem.nl.

U kunt de lesbrief en alle afzonderlijke praatkaarten hieronder downloaden (pdf).

LESBRIEF PRAATKAARTEN (pdf)

Klik op een kaart om deze te downloaden (PDF)

bisekualiteit adoptie homoseksualiteit
 BI  ADOPTIE BRUIDEGOM & BRUIDEGOM
hetero jongenjongen transgender
 HETERO JONGEN & JONGEN TRANSGENDER
gescheiden meisjemeisje maenma
GESCHEIDEN MEISJE & MEISJE MA & MA
pa en pa pesten schelden sportveld
PA & PA PESTEN SCHELDEN
Deel en vind leuk!
  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    8
    Shares