Menu Sluiten

Voor de allerlaatste keer op hakken in komedie

De komedie Four Drags and a Funeral, door Productiehuis De Verbinding, staat een week lang in het Haarlemse theater de Liefde.  Van 31 mei tot en met 3 juni zijn de grappen en grollen weer niet van de lucht. Maar er is ook ruimte voor emotie. De voorstelling met een lach en een traan van Jos Ahlers gaat over familie, liefde, loyaliteit, religie en bingo.

Na zes jaar door het land getoerd te hebben, wordt dit de laatste serie voorstellingen van de razendsnelle komedie Four Drags and a Funeral. De makers vinden het wel welletjes geworden. Producent Hans Goes, ook speler in dit stuk, zegt: “Na elf keer voor een uitverkocht theater in Haarlem, zou je denken dat het wel klaar is. Maar niets is minder waar. Ook voor deze serie voorstellingen is er weer genoeg belangstelling. En dat is tegenwoordig in theaterland een unicum, omdat het zo moeilijk schijnt om kaarten voor voorstellingen te verkopen.”  Niet voor deze show, want er werd al snel een extra speeldatum op 3 juni bijgeboekt. “

Bingo-keizerin van Amsterdam

Het verhaal van de komedie Four Drags and a Funeral is even bizar als hilarisch. Vier Amsterdamse dragqueens hebben een bijzondere opdracht en reizen daarvoor af naar een klein dorpje in Zeeland. Het vijfde lid van hun clubje is onverwacht overleden en de vier komen hun belofte inlossen: hij gaat niet als man, maar als de ‘Bingo-keizerin van Amsterdam’ het graf in. Dat ze daarvoor de nacht voor de begrafenis moeten inbreken in de dorpskerk van zijn streng gereformeerde geboorteplaats is een kleine barrière. Maar wat in Amsterdam nog een briljant idee leek, blijkt toch niet zo eenvoudig. Zeker wanneer de moeder van de overledene die nacht ook nog eens de kerk binnen loopt.

Veel te lachen

Hans Goes speelt zelf een van de drag queens, Lucinda St. John: “Het is zo leuk om vijf sterke karakters te laten zien. We zijn door de jaren heen zo veel van ze gaan houden, dat het moeilijk is ze los te laten na deze allerlaatste serie optredens.”

De vier dragqueens worden gespeeld door Hans Goes, Joey Ploch, Wim Kok en Alexander van der Doorn. De moederrol wordt vervuld door Bianca Nunnink. Het stuk is geregisseerd door Jos Ahlers naar een concept van Thomas Terstal. Four Drags and a Funeral op 31 mei tot en met 3 juni in theater De Liefde in Haarlem. Voor tickets en speeldata: