Menu Sluiten

Vier dagen Nieuw Circus


Schuur presenteert Cirque Mania, met acrobatiek, een paaldans-act en drag aan de trapezes

Hooggeëerd publiek! Nieuw Circus verovert nu ook in de Schuur haar plek. Laat je verwonderen door een paaldans-act gebaseerd op een Griekse tragedie, live muziek, dans en acrobatiek, een humoristische dragshow aan de trapezes en een familievoorstelling waar de zwaartekracht getart wordt.

De eerste Haarlemse editie van dit festival voor hedendaags circustheater vindt plaats van woensdag 11 mei tot en met zondag 15 mei in de Schuur. Tijdens Cirque Mania maak je kennis met een staalkaart aan spannende en innovatieve voorstellingen.

Cirque Mania is een idee van Korzo, waar het festival al zes jaar plaatsvindt. Wij bundelen nu onze krachten met dit Haagse theater en makershuis om circustheater in Haarlem en de rest van Nederland (nog) meer bekendheid te geven. Om dit te doen hebben we een geweldig veelzijdig programma samengesteld met makers die voor de eerste keer in ons theater te zien zijn en oude bekenden. Het programma is heel divers en voor iedereen is er
wel een discipline binnen het circustheater te vinden.

Als afsluiter van het festival hebben we een speciale editie van onze dansavond Doorgedraaid op vrijdag 13 mei: DJ Randy Diaz draait eclectische urban platen waar je de hele nacht wel op kan dansen. Kom op je handen staan of hang aan de lampen in ons Schuurcafé!

Leuke korting

Voor de voorstelling House of Circus van vrijdag 13 mei krijg je kaartjes voor 11 euro door de code HAARLEM in te voeren bij de bestelling. (geld alleen voor 13 mei)

HOUSE OF CIRCUS
Nick van der Heyden en Germain Charlat
Vr 13 mei, 20.00 uur
House of Circus is een nieuw opgericht circusgezelschap en drag house. Met hun gelijknamige voorstelling introduceren circusartiesten Nick van der Heyden en Germain Charlat zich aan het grote publiek. Circustheater meets drag, met een flinke dosis humor!
Samen verkennen Nick en Germain de kracht en de beperking van beide leefwerelden, laten deze samenvloeien en zetten ze in de schijnwerpers. Ongelooflijk oprecht en fantastisch fel. Ze nemen je mee op reis langs de transformatie naar verschillende drag personages, ieder met een eigen verhaal. House of Circus vormt met hedendaags circus en de glamour van drag een duizelingwekkend universum dat speelt met het verschil, de evolutie en fluïditeit van gender.
https://www.schuur.nl/theater/untamed

Programma Cirque Mania

Bekijk het hele programma: www.schuur.nl/cirquemania