Menu Sluiten

Verborgen selfies in het Regenboog Lokaal

Han van der Mijn

Han van der Mijn is verpleegkundig specialist palliatieve zorg en beeldend kunstenaar, opgeleid en afgestudeerd aan de kunstacademie Haarlem. Beide disciplines verenigt hij kruiselings: in de zorg is het de nieuwsgierigheid naar die onbekende grens tussen leven, sterven en dood en met schilderen tracht hij die vraag een vorm te geven daar waar woorden doorgaans tekort schieten of ontoereikend zijn. 

Een persoonlijke ervaring, jaren geleden, heeft ertoe geleid dat hij een jaar lang 365 zogenaamde “verborgen selfies” schilderde, elke dag één. Hij werkt daarnaast momenteel aan een essay over het verschijnsel “Ars Morendi”, ofwel de “dood in de kunst” in combinatie met eerder genoemd werk in de palliatieve en terminale zorg. 

En tenslotte werkt hij nu aan de publicatie van een kinderboekje voor volwassenen over een transgender kind dat zichzelf voortdurend vragen stelt over het hoe en waarom.

Na een korte inleiding zal hij hier op 19 juli a.s. tijdens de ontmoetingsbijeenkomst in Regenboog Lokaal Bloemendaal wat meer over vertellen.