Menu Sluiten

Velsen viert Coming out dag weekend in de stadsschouwburg Velsen

De wereldwijde COMING OUT DAY gaat op zondag 11 oktober a.s. niet ongemerkt in Velsen voorbij. Op initiatief van de Gemeente Velsen organiseert een aantal samenwerkende lokale en regionale instellingen voor deze gelegenheid zelfs een COMING OUT WEEKEND, dat zich op zaterdag 10 en zondag 11 oktober a.s. zal afspelen. Blikvangende ingrediënten van de tweedaagse zijn een collegetour-achtige talkshow en een breed scala aan filmvertoningen. In de talkshow op zaterdag 10 oktober schuiven in ieder geval de populaire schrijver en tv-maker Splinter Chabot en theater- en televisiepersoonlijkheid Barrie Stevens aan. 

De Coming Out Day staat traditiegetrouw in het teken van de coming out, ofwel het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel, transgender, persoon met intersekse conditie, queer, aseksueel, panseksueel of cisgender openlijk voor de seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. De viering sluit aan bij het streven naar een samenleving waarin iedereen zichzelf moet kunnen zijn, waarin iedereen zich geaccepteerd voelt en waarin iedereen zich veilig voelt.

Vanuit deze gedachte organiseert de gemeente Velsen dit jaar haar Coming Out Day in samenwerking met de Stadsschouwburg Velsen, Stichting Regenboog Loket, Stichting Welzijn Velsen, COC Kennemerland en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.
Op zaterdag 10 oktober a.s. wordt de aftrap van het weekend om 14.00 uur verricht met een talkshow. Onder leiding van Netty Struijs krijgt die de vorm van een ‘collegetour’ met drie gastsprekers: Splinter Chabot, Barrie Stevens en de ambassadeur van Stichting Regenboog Loket Youss Belkhrouf..
De Velsense wethouder Marianne Steijn is ook op het podium aanwezig en vervult vanaf daar een overbruggende rol naar de zaal en eventuele vragenstellers.

De talkshow is gratis toegankelijk. Bezoekers dienen hun gratis kaartje wel via de website van de schouwburg te reserveren.

Geheel in het LHBTI+ thema zijn er de rest van het weekend meer films te zien die in al hun diversiteit tonen hoe iedereen afzonderlijk kan omgaan met de seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Complete filmprogramma
za.10 oktober – Rafiki (17.00 uur) / za.10 oktober – Moonlight (20.00 uur), zo.11 – A Perfectly Normal Family incl. voorfilm  (11.00 uur) / zo.11 oktober – Maurice (14.00 uur) / zo.11 oktober – Watamula & Marlon Brando incl.voorgesprek (17.00 uur) / zo.11 oktober – Deux (20.00 uur) .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *