Menu Sluiten

Vacature voorzitter COC Kennemerland

KOM JIJ HET BESTUUR VAN COC KENNEMERLAND VERSTERKEN?

Aan het eind van deze bestuursperiode, in mei 2023, komt een plek beschikbaar in het bestuur: die van voorzitter. Een ideale plek voor iemand die een positieve bijdrage wil leveren aan de lhbti+-beweging.

COC Kennemerland is een vereniging waarbinnen veel gebeurt. Het aantal
activiteiten dat onder onze vlag wordt georganiseerd neemt nog steeds toe. Ook zien we dat onze rol als lid van het regionale regenboognetwerk steeds groter wordt: op steeds meer plekken in onze regio beginnen lhbti+-ers zich te organiseren. Dit alles maakt ons werk steeds boeiender en dynamischer.

Als bestuurslid van COC Kennemerland zit je hier bovenop en kun je helpen bij het sturen van al deze mooie ontwikkelingen.

Het huidige bestuur is een bevlogen team waarin iedereen naar vermogen een bijdrage levert. Collegialiteit en wederzijds vertrouwen zijn de basis van onze manier van werken. En het is ook gewoon gezellig.

Lijkt het je een uitdaging een bijdrage te leveren? Dan horen we graag van je!

Voorzitter COC Kennemerland

De voorzitter vormt samen met de secretaris en penningmeester het dagelijks bestuur van de vereniging. Vanuit de functie heeft de voorzitter contacten binnen de vereniging, het landelijke COC, gemeenten, samenwerkingspartners en andere organisaties in de regio Kennemerland. De voorzitter die we zoeken is iemand die in staat is de vrijwilligers en de leden te verbinden. Een vrijwilligersorganisatie als COC Kennemerland draait op enthousiasme en positieve energie. We zoeken een voorzitter die vanuit die mentaliteit wil werken.

Taken:

 • Voorzitten van bestuurs- en ledenvergaderingen;
 • Is verantwoordelijk voor de missie en visie en ook het meerjarenplan in samenwerking met de andere bestuursleden;
 • Is verantwoordelijk voor de contacten met de gemeenten in de regio (van Zaanstad tot Zandvoort);
 • Is contactpersoon voor samenwerkingspartners;
 • Is verantwoordelijk voor het jaarverslag.

Profiel
De ideale voorzitter:

 • Heeft ervaring in het werken met vrijwilligers
 • Heeft sterke communicatieve vaardigheden (ook digitaal);
 • Heeft affiniteit met de doelgroepen van COC Kennemerland;
 • Onderschrijft de visie, missie en doelstellingen van COC Kennemerland;
 • Is enigszins bekend met, of geïnteresseerd in, politieke processen;
 • Is enthousiasmerend, collegiaal en samenwerkingsgericht.
  De functie van voorzitter is onbezoldigd. Onkosten (zoals reiskosten) worden wél vergoed. Het bestuur vergadert één keer in de maand. De tijdsbesteding is variabel, maar gemiddeld drie a vier uur per week.

Interesse?
We komen graag met je in contact als je geïnteresseerd bent in deze functie. Stuur je motivatie en CV naar secretaris@coc-kennemerland.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je ook mailen.