Menu Sluiten

Vacature secretaris COC Kennemerland

KOM JIJ HET BESTUUR VAN COC KENNEMERLAND VERSTERKEN?

Er komt binnenkort een plek beschikbaar in het bestuur van COC Kennemerland: die van secretaris. Een ideale plek voor iemand die een positieve bijdrage wil leveren aan de lhbti+-beweging.

COC Kennemerland is een vereniging waarbinnen veel gebeurt. Het aantal
activiteiten dat onder onze vlag wordt georganiseerd neemt nog steeds toe. Ook zien we dat onze rol als lid van het regionale regenboognetwerk steeds groter wordt: op steeds meer plekken in onze regio

beginnen lhbti+-ers zich te organiseren. Dit alles maakt ons werk steeds boeiender en dynamischer.

Als bestuurslid van COC Kennemerland zit je hier bovenop en kun je helpen bij het sturen van al deze mooie ontwikkelingen.

Het huidige bestuur is een bevlogen team waarin iedereen naar vermogen een bijdrage levert. Collegialiteit en wederzijds vertrouwen zijn de basis van onze manier van werken. En het is ook gewoon gezellig.

Lijkt het je een uitdaging een bijdrage te leveren? Dan horen we graag van je!

Secretaris COC Kennemerland

Het secretariaat is dé spilfunctie binnen de vereniging: het is na de coördinatoren het belangrijkste aanspreekpunt voor vrijwilligers en leden. De secretaris is binnen de vereniging verantwoordelijk voor het secretariaat. De secretaris moet er ook voor zorgen dat de vereniging voor de buitenwereld zichtbaar én bereikbaar is.

Taken:

 • Voorbereiden van de maandelijkse bestuursvergaderingen en het organiseren van de jaarlijkse Algemene LedenVergadering. Hierbij hoort het tijdig verspreiden van alle relevante stukken aan de andere leden van het bestuur, en het aandragen van relevante agendapunten;
 • Behandelen van ingekomen post en e-mail;
 • Bijhouden van het vrijwilligersbestand;
 • Samenstellen van het jaarverslag, in samenwerking met de voorzitter;
 • De verslaglegging van de bestuursvergadering en van de ALV;
 • Kritisch meekijken naar jaarplan, jaarverslag en de jaarrekening van de stichting.Vanuit de functie heeft de secretaris contacten met alle geledingen binnen de vereniging, COC Nederland, collega COC-verenigingen en andere maatschappelijke organisaties.Profiel:
  De ideale secretaris:
 • Houdt ervan het middelpunt van een netwerk te zijn;
 • Heeft sterke communicatieve vaardigheden (ook digitaal);
 • Heeft affiniteit met de doelgroepen van COC Kennemerland;
 • Onderschrijft de visie, missie en doelstellingen van COC Kennemerland;
 • Is enthousiasmerend, collegiaal en samenwerkingsgericht.
  De functie van secretaris is onbezoldigd. Onkosten (zoals reiskosten) worden wél vergoed. Het bestuur vergadert één keer in de maand. De tijdsbesteding is variabel, maar gemiddeld drie à vier uur per week.

Interesse?

We komen graag met je in contact als je geïnteresseerd bent in deze functie. Stuur je motivatie en CV naar secretaris@coc-kennemerland.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je ook mailen.