Menu Sluiten

Vacature: LHBTI-voorlichter scholen

COC Kennemerland zoekt meer voorlichters om aan de groeiende vraag van scholen te kunnen voldoen, zo stonden onze voorlichters in afgelopen schooljaar voor 80 klassen.

De voorlichters zijn in wisselende duo’s (liefst man en vrouw) actief op basisscholen en middelbare scholen in Haarlem en omgeving. Op middelbare scholen (vmbo, havo en vwo) staan onze vrijwilligers meestal voor de derde klas. Op basisscholen staan ze voor groep 7 of 8.  Als voorlichter heb je de keuze om alleen op basisscholen, alleen op middelbare scholen of op beide niveaus voorlichting te gaan geven. Momenteel geeft COC Kennemerland op een à twee scholen per maand in Haarlem en omgeving voorlichting. Onze groep bestaat nu uit vijftien voorlichters. Ze zijn allemaal vrijwilligers die persoonlijk gemotiveerd zijn om de LHBTI onderwerpen te bespreken. Het is niet noodzakelijk dat je zelf LHBTI’er bent om voorlichter te kunnen worden.

Wat is het traject om voorlichter te worden?
Geïnteresseerden hebben eerst een intakegesprek, alvorens de training tot voorlichter begint. Mensen die voorlichting willen geven, moeten in staat zijn een Verklaring omtrent gedrag (VOG) te krijgen.
De voorlichtersgroep komt ten minste een keer in de maand op een avond samen voor een training in didactiek en methodiek. Voordat je voor de klas komt te staan, moet je een aantal keer bij  voorlichtingen meekijken; observeren en reflecteren. De methode is zo opgebouwd dat deze in ‘blokjes’ in de praktijk gebracht kan worden. Zo is het leerproces samen te voegen met het opdoen van ervaring voor de klas, waarbij je begeleiding hebt van ervaren voorlichters.

Hoe vaak sta je voor de klas?
Er worden maximaal twee scholen per maand bezocht. Er worden van tevoren roosters gestuurd naar de voorlichters, waarbij zij zelf hun voorkeuren kunnen doorgeven. De voorlichtingen zijn tussen 8.00 uur en 15.00 uur en duren 90 minuten op de basisschool en 50 minuten op de midelbarescholen. Het is aan jezelf hoe vaak je voorlichting wilt geven, we hopen wel dat het je lukt om op minimaal een school in de maand voor te lichten.

Wat bieden wij?
– Een gezellige en diverse groep mede-voorlichters
– Een platform om voorlichter te worden én om te groeien als voorlichter
– We vergoeden (gedeeltelijke-) reiskosten
– De mogelijkheid om leerlingen te inspireren en te helpen

Waar meld ik mij aan?
Aanmelden of meer informatie ontvangen kan via de mail; voorlichters@coc-kennemerland.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *