Menu Sluiten

Uitnodiging Webinar: Sociaal en veilig sportklimaat binnen een inclusieve samenleving

uitnodiging webinar sociaal en veilig sportklimaat binnen een inclusieve samenleving

In Velsen is in 2020 is met behulp van organisaties en meedenkende inwoners het Sport- en Preventieakkoord Velsen gerealiseerd. Vanuit dit brede akkoord zijn ook actieplannen omtrent inclusiviteit in de sport ontwikkeld. Daarbij wordt natuurlijk nadrukkelijk gekeken naar de participatie van LHBTI+-ers. Marc Hillebrink, bestuurslid COC-Kennemerland, was hier nauw bij betrokken.

Het doel
Creëren van een toegankelijker en veiliger sportklimaat, zodat elke Velsenaar zich op elke sportclub in de gemeente welkom en geaccepteerd voelt. En indien nodig weet men waar men terecht kan voor advies en/of begeleiding.

Ter illustratie kunt je de video van Merlin en Marieke bekijken over hun ervaringen over sociale acceptatie en inclusief sporten:

Over dit onderwerp organiseren COC Kennemerland en OOK Pedagogiek Expertise Groep een interactieve webinar. Dit gebeurt in samenwerking met de John Blankenstein Foundation en Stichting SportSupport Kennemerland. Tijdens dit webinar gaat men in gesprek met verenigingen over ervaringen, maatregelen en tips op het gebied van inclusief sporten.

Ben je bestuurder, trainer of coach van een sportvereniging en zou je meer informatie willen over sociale acceptatie en inclusief sporten, of voel je je betrokken en denk je graag mee? Meld je dan aan voor dit webinar op 25 mei!
Meld u aan voor het webinar op 25 mei!

Datum en tijd
25 mei 2021 van 20.00 tot 21.30 uur.

Globaal programma
Na de presentatie over inclusief sporten en discriminatie gaan wij in gesprek over hoe dit thema binnen uw vereniging actueel wordt of blijft.

Aanmelden
t/m 16 mei via deze link: Aanmelden webinar

 

Pedagogisch Experise CentrumSportSupportCOC KennemerlandJohn Blankenstein Foundation

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *