Menu Sluiten

Uitnodiging Opening ZaanPride 2022

U bent welkom om bij de opening van ZaanPride op 3 juni aanwezig te zijn. Deze vindt plaats bij het Zaanlands Lyceum, Vincent van Goghweg 42, 1506 JD Zaandam. Om 13.00 wordt de Zaanse Regenboogvlag gehesen bij het Zaanlands Lyceum, daarmee wordt de week officieel geopend. De opening wordt verricht door Wethouder Rita Noordzij samen met leerlingen van het Zaanlands Lyceum. De Zaanse Regenboog organiseert dit samen met GSA Zaanstad.

GSA staat voor Gender & Sexuality Alliance en is een organisatie of groep leerlingen en vrijwilligers die zich sterk maakt voor een veilige omgeving op school voor iedereen. GSA organiseert o.a. de u welbekende jaarlijkse Paarse Vrijdag in december.

Gemeente Zaanstad is een Regenboogstad. Zaanstad streeft naar een samenleving waarin iedereen zich vrij en veilig voelt om te zijn wie je bent.
De Zaanse Regenboog organiseert activiteiten en informeert over seksuele en genderdiversiteit.
De Zaanse Regenboog wil een open cultuur en veilig leefklimaat in Zaanstad, een inclusieve maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt.
 
Een van de activiteiten die De Zaanse Regenboog organiseert is de ZaanPride,  bestaande uit De Zaanse Regenboogweek, De Zaanse Regenboogparade en de aansluitende festiviteiten. In 2022 vindt ZaanPride plaats van 3 t/m 11 juni.

U bent van harte uitgenodigd om te participeren in de ZaanPride, dat kan op verschillende manieren.
U kunt van 3 t/m 11 juni de (Zaanse) Regenboogvlag uithangen. Wilt u de speciale Zaanse Regenboogvlag uithangen maar heeft u deze vlag niet. Dan zijn deze bij ons verkrijgbaar (15 euro, extra stevig) We hebben inmiddels nieuwe stevige vlaggen, geproduceerd door de Dokkumer Vlaggen Centrale. (100×150 cm, zie afbeelding)

De gehele week van 3 t/m 11 juni zullen er vele activiteiten plaatsvinden, wij mailen u met plezier het programma toe. Het gehele programma is straks ook te vinden op onze websites www.zaanpride.nl en www.dezaanseregenboog.nl
Op zaterdag 11 juni is de dag van De Zaanse Regenboogparade. Deze start om 15.00 uur bij stadhuis Zaanstad. U bent welkom om mee te lopen met De Zaanse Regenboogparade.
Wilt u meer over ZaanPride, De Zaanse Regenboog of dit thema weten, dan zijn wij altijd bereid uw vragen te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Frankie Vos 06 37245489 Stichting De Zaanse Regenboog
en
Bas Hageman 06 21908912 Stichting Paarse Vrijdag Krant