Menu Sluiten

Tien jaar Alkmaar Pride: ‘Celebrate pride!’

In 2019 een jubileum jaar, tien jaar Alkmaar Pride. En dat het nog steeds nodig is om actief uit te dragen dat je trots mag zijn op wie je bent, en lief mag hebben wie je lief wilt hebben blijkt maar weer na de recente en terechte ophef over de Nashville-verklaring.

Nog steeds is met betrekking tot de acceptatie van LHBTIQ-ers lokaal en wereldwijd nog veel om voor te vechten. Zo is het zelfmoordcijfer onder LHBTIQ-jongeren bijvoorbeeld vijfmaal hoger, en is het in 74 landen nog strafbaar om te houden van wie je wilt.

Om de diverse kleuren van onze Alkmaarse en regio community weer zichtbaar te maken viert Alkmaar Pride ook in 2019 weer een maatschappelijk feest. Want hoe kleurrijk en divers is onze samenleving, laten we die verschillen vieren. Celebrate pride!

Dit jaar staat het programma van donderdag 23 mei t/m zondag 26 mei weer bol van activiteiten. Films, feesten, voorlichting, sport, etc. voor ieder wat wils. En de vele activiteiten zijn bijna allemaal gratis toegankelijk. Zaterdag 25 mei het hoogtepunt van de Alkmaar Pride, de grachtenparade en aansluitend een groots feest op het Waagplein.

Iedereen is welkom!

Voor meer informatie, partners, inschrijving en het volledige programma www.alkmaarpride.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *