Menu Sluiten

The Happiness Troupe ontwerpt nieuwe folder voor Voorlichting COC Kennemerland

Nienke Koorn, in het verleden voorlichter bij COC Kennemerland is enige tijd geleden samen met haar partner Karen Lennings The Happiness Troupe begonnen. Een community en webshop met LHBTI art in de vorm van kaartjes en cadeau-artikelen. Karen is verantwoordelijk voor het ontwerpwerk. Op de vraag of de twee wilden meedenken over een nieuwe folder lay-out voor de voorlichting, waren ze meteen positief. Het resultaat: een mooie, actuele en inspirerende folder waar wij als voorlichters heel blij mee zijn!

Lees hieronder het hele verhaal over de Happiness Troupe

Gay art is hard nodig

Kaarten voor een gay wedding: waarom bestaan
die nauwelijks?

Gooi het onderwerp eens in de vriendengroep: als je lesbische vriendinnen samen een kind verwachten of je twee homo vrienden gaan met elkaar trouwen dan zijn er weinig kaartjes of cadeaus te krijgen. “Best wel raar”, vinden Karen Lennings en Nienke Koorn. En daarom startten zij The Happiness Troupe. Niet alleen een webshop waar je dit eindelijk wél kunt halen maar ook een community waar je je hart op kunt halen.

Er blijken weinig echt mooie kaarten en andere producten te zijn om kersverse gay ouders te feliciteren. “We merkten dit toen we ons verloofden en vrienden ons wilden feliciteren. Die moesten lang zoeken naar een kaartje. En toen we verder zochten, bleken er ook bijna geen babyboeken te zijn voor gay ouders. Of felicitatiekaartjes voor een geboorte”, leggen initiatiefnemers en partners Nienke Koorn en Karen Lennings uit. “En we komen achter steeds meer producten die voor hetero stellen of personen in overvloed te vinden zijn maar voor de LHBT community bijna niet”. Denk aan een geboortekaartje voor iemand die in transitie is of een simpele uitleg voor kinderen over hoe twee mama’s of twee papa’s samen een kindje krijgen.

Maar het moet ook mooi zijn
Karen werkt perfectionistisch en met verschillende technieken aan haar illustraties. “Het moet gewoon goed zijn, zoals het in mijn hoofd zit. We willen dat zo’n kaartje ook gewoon als mooie gay art print in de woonkamer gehangen kan worden. We maken kunst, maar dan op een betaalbare kaart. LHBT kunst toegankelijk voor iedereen, dus eigenlijk.”

Maatschappelijk betrokken
Het gaat Karen, al jaren als illustrator aan het werk en de ontwerper van alle producten, en Nienke, met een achtergrond in management, vooral om het maken van mooie producten en ervoor zorgen dat de LGBT community deze producten makkelijker kan vinden. “Maar”, legt Nienke uit, “we willen dit onderwerp wel tussen de oren hebben. Waarom richt geen enkel bedrijf zich op deze niche? Ik ben aan de ene kant blij dat wij nu de kans krijgen om het te doen, maar aan de andere kant was ik best geschokt dat ik bijna niks kon vinden.  Het is tijd dat iedereen zijn of haar moment kan vieren!”

Laten we onze verschillen vieren! Onze prints, kaarten en pins geven kleur aan het leven, omdat wij geloven dat de LHBTQ gemeenschap het ook verdient om de slingers op te hangen. Waarom zou je voor minder gaan als je jouw hoogtepunten ook op jouw manier kan vieren?

Wij juichen je toe! Check www.thehappinesstroupe.com!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *