Menu Sluiten

The Chosen Family Show-Ho-Ho

“Een gevarieerd en sterk ontroerend programma” Theaterkrant

De theaterhit Boys Won’t Be Boys doorbreekt al vijf jaar de mannelijke norm. Een kleurrijke groep spelers (m/v/x) zaagt ouderwetse archiefkasten in planken waar nieuwe wijsheden in gebrand worden.

Acht jonge theatertalenten vonden elkaar in het gedeelde verlangen om een alternatief te bieden op de traditionele eindejaarsvieringen. Niet iedereen voelt zich namelijk thuis of geaccepteerd binnen de conventionele gezinsstructuren. Deze voorstelling is een theatrale omhelzing voor hen die zich afvragen waar ze thuishoren tijdens deze soms eenzame periode. Het is een viering van diversiteit, een warm welkom voor degenen die buiten de gevestigde grenzen durven te denken.

The Chosen Family Show-Ho-Ho biedt een alternatief perspectief op samenzijn, een uitnodiging om een nieuwe betekenis van thuiskomen te omarmen, waar individualiteit wordt gevierd en waar de gekozen familie net zo waardevol is als de biologische. Zo’n Chosen Family vormen we tijdens deze voorstelling met elkaar en het publiek.

Kortom, deze eindejaarsshow is een liefdevolle herinnering dat ’thuis’ niet altijd hoeft te passen in de beperkte kaders die de maatschappij ons oplegt. Het is een uitnodiging om een eigen plek te vinden in de wereld van de feestdagen, los van conventies en met open armen voor eenieder die zich anders voelt.

Speciaal voor deze voorstelling is er door de Schuur een groep Haarlemse creatievelingen gevormd die in de aanloop naar de voorstelling bijeenkomsten en workshops aangeboden krijgen om hun eigen ervaringen en verhalen rondom het thema familie en identiteit te delen. Op de dagen van de voorstellingen zullen zij de bezoekers van de voorstelling vanaf 19:30 op feestelijke wijze welkom heten in de foyer.

Tijdens de workshops hebben Anna, Jasmijn, Jurjen, Malou en Yuri gewerkt aan creatieve expressie door middel van taal, mimiek en fysiek! Foto’s gemaakt tijdens deze workshops zullen te zien zijn in de foyer… En ook jullie kunnen met een vet leuke chosen family foto die gemaakt wordt in de foyer bijdragen aan dit project!

Met de code: CHOSENFAMILY24 krijg je 2 euro korting op het reguliere tarief. Speeldata: Vrijdag 5 en zaterdag 6 januari 2023, Schuur, Haarlem Voor alle informatie en tickets:

Cast Chosen Family Show