Menu Sluiten

Stichting Transman vaart nieuwe koers

Begin vorig jaar nam een nieuw bestuur het stokje over. Enthousiast en voortvarend gingen zij aan de slag. Nu Stichting Transman weer opgebouwd is en de banden met andere organisaties aangetrokken zijn, heeft het bestuur zich dit jaar beraad over de meerwaarde van de organisatie. Die is duidelijk: onze unieke activiteiten, zoals het jaarlijkse weekend voor transmannen en partners.

Actief
Na het aantreden van het nieuwe bestuur in 2018 was het al snel duidelijk dat er een nieuwe, frisse wind waaide. In juni hebben we met meer dan 40 mannen (in alle privacy) gezwommen in Utrecht en in september was er het zeer geslaagde WKND 4.0, het weekend voor transmannen en hun partners.

Bestuurswissel

Daarna werd het weer even stil. Dat had alles te maken met een ongelukkige samenloop van persoonlijke omstandigheden bij ieder van de bestuursleden. Dit jaar hebben Devon Waijers en Edwin Nieudorp zich om gezondheidsredenen moeten terugtrekken als bestuursleden.

Gelukkig zijn er alweer nieuwe bestuursleden gevonden die het stokje overnemen: Eus van der Grift en Alex van der Pol. Samen met Jochem Verdonk maken zij het bestuur weer tot een driekoppig team, dat slagvaardig door kan gaan.

Stichting Transman is te bereiken op:
Laan van Vollenhove 1843, 3706 GL Zeist
Telefoon: 06 83 39 34 82
E-mail: stichtingtransman@gmail.com
stichtingtransman.wordpress.com

Activiteiten
Dit jaar heeft het bestuur zich bezonnen op de positie van Stichting Transman. Wij willen graag aansluiten bij wat er al bestaat. Belangrijke taken als belangenbehartiging en voorlichting laten we daarom over aan anderen.

Stichting Transman zal zich de komende jaren toeleggen op onze specialiteit: het organiseren van unieke en soms eigenzinnige activiteiten voor transmannen en hun partners, zoals het jaarlijkse weekend voor transmannen en partners.

Ook willen we graag inspelen op wensen vanuit de achterban. Als transmannen en/of hun partners behoefte hebben aan een bepaalde activiteit, dan kunnen ze bij ons aankloppen. Samen kunnen we dan bekijken hoe we dit mogelijk kunnen maken!

Toen & nu
Toen Stichting Transman in 2010 werd opgericht, stond de belangenbehartiging voor transgenders nog in de kinderschoenen. De aandacht was destijds nog vooral gericht op transvrouwen, en er was relatief weinig oog voor de speciale vragen en noden van transmannen. Daarom was Stichting Transman in de beginjaren breed actief met belangenbehartiging, voorlichting en ontmoeting.

In nog geen 10 jaar tijd is er heel veel veranderd in “transgender-land”. Transgender Netwerk Nederland is uitgegroeid tot een volwassen organisatie, die krachtig de belangen van transgenders behartigt. Transvisie heeft zich ontwikkeld tot een professionele patiëntenorganisatie, die goede voorlichting geeft. Stichting Transman heeft in dit veld een eigen plek met activiteiten, zoals het WKND 4.0 en andere activiteiten.

Kortom, op naar nieuwe activiteiten, waar we velen van jullie (terug) hopen te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *