Menu Sluiten

Statement voor sociale veiligheid in de Haarlemse evenementen en culturele sector

De gezamenlijke evenementen en culturele sector spreekt zich uit voor sociale veiligheid. We proberen alles binnen onze macht te doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, te handelen als het plaatsvindt en meldingen van slachtoffers op te volgen. We streven naar een veilige cultuur voor iedereen, zowel voor als achter de schermen.

Een bedankje aan Jolanda Beyer van Patronaat en Anne Mul voor het meehelpen en denken. Hoop dat dit gaat bijdragen aan de bewustwording rond sociale veiligheid en gaat leiden tot meer actie. Wij gaan onze bevindingen evalueren met de Gemeente Haarlem. Wellicht komt er een vervolg. Mail vooral als je vragen en/of opmerkingen hebt.

Voor zover alle info betreffende het statement

Als je interesse hebt om binnenkort een training te volgen. Op woensdagavond 22 mei van 19:00 – 22:00 vindt de vervolg training voor Haarlemse eventorganisatoren plaats bij Patronaat, stage 1. Deze wordt gratis aangeboden door de Gemeente Haarlem en duurt 3 uur. De training is voor verschillende evenementen/ organisaties samen.

Over de training
Tijdens deze training staan we stil bij het feit dat verschillende mensen verschillende ervaringen in dezelfde omgeving kunnen hebben. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over wat er voor nodig is om een veilig en inclusief evenement neer te zetten. De trainingen zijn stapsgewijs opgebouwd en omvatten onder andere kennisoverdracht, handvatten om grote en kleine situaties te de-escaleren, gespreksvaardigheden en tips voor beleid. We behandelen praktische casussen en oefenen met elkaar. De training duurt 3 uur en bestaat uit veel interactie tussen de trainers en deelnemers, waarbij verschillende ervaringen en perspectieven met elkaar worden gedeeld.

Meedoen
Wil je meedoen en/ of je collega’s laten deelnemen? Meld je dan aan via onderstaande link:
https://forms.gle/VfRTcNuyKdk2d6AW7

Er is een maximum aantal plaatsen voor deze ronde vóór de zomer, dus wees er op tijd bij! En neem deze waardevolle informatie mee naar je aankomende event(s) of festival editie.

Meer info hierover via Nadieh Bindels: nadiehbindels@gmail.com