Menu Sluiten

Spread the love-flyer valt in Amsterdamse brievenbussen

Het was de afgelopen week vaak in het nieuws: anti-homoflyers die verspreid zijn in Amsterdam-West. Luc Freijer was de negatieve boodschap en de berichten helemaal zat en begon een tegencampagne: Love is Love.

“Dit is een signaal aan de media”, vertelt Luc. “Ik wil het nieuws vullen met een positiever geluid. Het is nu vaak een platform voor haatdragende berichten.” En dat lijkt te lukken. Hij krijgt veel positieve reacties op de actie, die inmiddels viral gaat.

Pro-liefdeflyers

“Ik zat gisterochtend in de trein en ik had een uur vertraging”, zegt Luc. “Ik zag dat iedereen tegen de anti-homoflyers was, maar ze postten ‘m wel door op sociale media.” En dat vindt Luc gevaarlijk. Volgens hem verspreid je die negatieve ideeën alleen maar.

“In mijn ogen staan op die flyer alleen maar onwaarheden. Ik vind het jammer dat religie soms wordt gekaapt om te zeggen wat je wel en niet mag doen. Terwijl religie ook heel mooi kan zijn, als je mensen laat houden van wie ze willen.”

“Toen heb ik een artikel van Metro herschreven: geen anti-homoflyers in Amsterdam-West, maar pro-liefdeflyers in Oost. Daar werd zo goed op gereageerd, dat ik besloot ook flyers te printen. Ik heb een plaatje van mijn telefoon geplukt waar ‘Love is Love’ op staat en daar heb ik flyers van gedrukt. Er staat bewust verder geen tekst op, de boodschap is genoeg.”

En toen ging het snel. “Ik zou oorspronkelijk duizend flyers drukken, met mijn laatste honderd euro”, zegt Luc. “Toen hebben vrienden en kennissen geld gedoneerd, waardoor ik nog duizend extra flyers kon drukken. Die tweeduizend flyers hebben we verspreid in Amsterdam-Oost. Er is zelfs iemand uit Deventer gekomen om ze rond te brengen.”

Hele land

De Love is Love-actie is voorlopig nog niet klaar. “Vanavond gaat een groep mensen de flyers verspreiden in Amsterdam-West. Ze hadden geld bijeen gesprokkeld voor 950 flyers, maar de copyshop heeft er drieduizend van gemaakt. En donderdag worden ze waarschijnlijk nog in de Oosterparkbuurt rondgebracht.”

“Ik ga vandaag en morgen kijken hoe we verder gaan met de actie. Hopelijk vallen de flyers straks door brievenbussen in het hele land.”

 Bron: nos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *