Menu Sluiten

Ruim €1600 opgehaald met benefietfeest Iedereen 12 Punten

Op Wereld Aids Dag heeft de organisatie van het songfestivalfeest Iedereen 12 Punten €1644 overgemaakt aan Aidsfonds. Eerder dit jaar speelde de show in Caprera om een finalist te zoeken voor het Nationaal COC Songfestival, maar ook om geld in te zamelen voor Aidsfonds. De organisatie spreekt van een mooi succes met een prachtige winnaar, Bibi en de Nielsjes, die op de uiteindelijke finale in Utrecht de zevende plaats wisten te veroveren.

Een week na de finale van het Nationaal COC Songfestival in Utrecht is duidelijk geworden wat de totaalscore is geworden voor Aidsfonds. De organisatie spreekt van een mooi bedrag. “We hebben even moeten wachten op alle beloofde gelden, maar dat was voor ons een mooie gelegenheid om het bedrag op Wereld Aids Dag 1 december over te maken aan het goede doel.

Belangeloos voor Aidsfonds en COC
Alle artiesten traden tijdens het concert in Caprera belangeloos op voor Aidsfonds. Maar ook voor COC Kennemerland, die met deze speciaal voor hun geproduceerde show aardig wat aandacht genereerde. Het Aidsfonds heeft de financiële steun en aandacht uit het bedrijfsleven hard nodig om haar projecten te kunnen blijven uitvoeren en uitbreiden. Hans Schuppert van Aidsfonds is verguld met de mooie opbrengst. “Wat een grote verrassing is dit prachtige bedrag. We bedanken iedereen voor het organiseren van dit evenement. Naast het mooie bedrag dat wij hebben ontvangen is ook de aandacht die het feest heeft gegenereerd voor de strijd tegen hiv/aids heel belangrijk. Dus dubbel dank.”

De productie ‘Iedereen 12 Punten’ vond plaats in september in Openluchttheater Carpera. Acht Haarlemse zangers/bandjes/singer-songwriters uit de LHBT-gemeenschap streden tegen elkaar om als afgevaardigde voor het COC Kennemerland uitgezonden te worden naar de finale in Utrecht. Juryleden Justine Pelmelay, Ben Cramer, Mrs. Einstein en Mathilde Santing beoordeelden de acts op hun songfestivalgehalte. Iedereen heeft speciaal voor dit songfestival een nieuw ‘roze’ nummer geschreven. De uiteindelijke winnaar van de voorronde, Bibi en de Nielsjes, is eind november naar Utrecht getogen om daar hun winnende lied ‘I Feel Free’ ten gehore te brengen. De Haarlemse band eindigde op een zevende plaats.

Kopfoto: Franklin van der Erf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *