Menu Sluiten

ROZE ZATERDAG 2019 VENLO-KREFELD

De organisatie van Roze Zaterdag Venlo-Krefeld maakt vandaag een gevarieerd programma van muziek, dans en theater bekend voor de Roze Zaterdag op 29 juni in Venlo. Op het podium staan onder andere Jonna Fraser, Maan, Romy Monteiro, Katrina of Katrina & The Waves, Carolina Dijkhuizen en 2 Brothers on the 4th Floor. De toegang is helemaal gratis.Eerste grensoverschrijdende Roze Zaterdag

Na een succesvol Roze Jaar vol leuke en diverse activiteiten, georganiseerd in samenwerking met zusterstad Krefeld, is Venlo klaar voor Roze Zaterdag. Met een gevarieerd en energiek programma vieren we met elkaar datgene waar Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019 voor staat; verbinding maken met elkaar, met respect voor de ander en samen de liefde vieren. “Iedereen is welkom”, aldus Dennis Heijnen, voorzitter van de Roze Zaterdag.

Programma Roze Zaterdag

De dag begint traditiegetrouw met een interreligieuze geloofsviering. In Domani zal vanuit Protestantse, Katholieke, Islamitische en Joodse hoek een bijdrage geleverd worden. Hierbij staat verbinding maken met elkaar en respect hebben voor de ander centraal.

Om 12.30 uur gaat de Regenboogparade van start. In een kleurrijke stoet trekt de parade door de stad waarbij de deelnemers laten zien wie ze zijn en uitdragen dat je jezelf mag zijn, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur of geloof. De parade eindigt op de Markt bij het stadhuis voor de officiële opening van Roze Zaterdag.

Na de officiële opening door de burgemeesters van Venlo en Krefeld gaat op beide podia de programmering van start. Alle optredens worden afgewisseld met DJ’s. Na afloop van het programma worden er diverse afterparty’s georganiseerd. Zondagochtend sluiten we het Roze Weekeinde met een gezamenlijke ontbijt aan de Maas af.

Infomarkt, kids-area en sleuteloverdracht

Gedurende de hele dag vindt er een infomarkt plaats verspreid over de Nieuwstraat, Dominicanenplein, Kleine Beekstraat en Fluasplein. Verschillende organisaties zullen daar laten zien waar zij voor staan met betrekking tot diversiteit en het omgaan met intolerantie.

In hetzelfde deel van de binnenstad is de kids-area te vinden. De Bartelsplaats is ingericht met spelletjes, theater, schminken, voorlezen en zingen.

Maar ook aan de oudere doelgroep is gedacht: Op vrijdagmiddag starten we in het Roze Weekeinde met een senioren matinee en een optreden van Baccara.

Om 17.30 uur is op het podium op de Markt het moment van de sleuteloverdracht. De Roze Zaterdagstad 2020 Leeuwarden krijgt dan symbolisch de sleutel overhandigd.

Voor meer informatie zie: Roze Zaterdag 2019 Venlo-Krefeld website en Facebook.

Grensoverschrijdend Roze Jaar

De Roze Zaterdag op 29 juni is het hoogtepunt van een succesvol Roze Jaar. Er zijn in Venlo en Krefeld meer dan 50 activiteiten voor verschillende doelgroepen georganiseerd. De ene keer om de LHBTI-doelgroep te bereiken, een andere keer voor iedereen, omdat het een van de speerpunten van Roze Zaterdag Venlo- Krefeld is om mensen met elkaar in verbinding te brengen.

Het is de eerste editie die grensoverschrijdend is, want diversiteit wordt niet begrensd door landsgrenzen. De steden Venlo en Krefeld intensiveren sinds enkele jaren hun samenwerking en de gemeente Krefeld was meteen enthousiast om ook in het kader van Roze Zaterdag en LHBT-acceptatie samen te werken.

Wat is Roze Zaterdag?

Roze Zaterdag wordt in Nederland doorgaans gevierd op de laatste zaterdag van juni – ter herinnering aan de Stonewall Riots in New York dit jaar vijftig jaar geleden. Het is een jaarlijks terugkerend evenement ter bevordering van de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit en de emancipatie van LHBTI’s. Elk jaar vindt Roze Zaterdag in een andere stad plaats. De bedoeling van deze roulatie is om zo steeds weer een andere stad een regenboog impuls te geven.

[Bron/Illustraties: Roze Zaterdag 2019 Venlo-Krefeld]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *