Menu Sluiten

Roze Salon Haarlem bestaat 10 jaar!

Van harte gefeliciteerd aan het team van de Salon met deze mijlpaal! 10 jaar van grote betekenis voor de LHBTI+ gemeenschap in Haarlem en omstreken.

10 jaar Roze Salon Haarlem met Dolly Bellefleur

“Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen” (Jacob Israël de Haan) 

Uitnodiging 2e lustrumbijeenkomst Roze Salon Haarlem 9 februari vanaf 16.30 uurDit jaar bestaat de Roze Salon Haarlem alweer 10 jaar. Jaren waarin veel is gebeurd, gasten ons zijn ontvallen en ook Corona heeft zo het nodige teweeg gebracht. Maar de Salon heeft het overleefd!

Jaren is de Salon de enige ontmoetingsplek voor oudere lhbti-ers in Haarlem geweest. Gelukkig veranderen de tijden en zijn er inmiddels meerdere mogelijkheden in Haarlem om elkaar te ontmoeten. Maar… de Salon onderscheidt zich van andere gelegenheden door  de exclusieve gerichtheid op Haarlemse senioren vanaf 55 jaar en ouder.

De Salon opende voor het eerst haar deuren in 2013 op Valentijnsdag nadat uit onderzoek was gebleken dat er behoefte bestond aan ontmoeting onder oudere lhbti-ers.

Elke tweede donderdag van de maand in wijkcentrum Binnensteeds aan de Nieuwe Groenmarkt is iedereen welkom. Met een hapje, drankje en verse soep vergezeld van een informatieve of recreatieve activiteit is de Salon al 10 jaar een succes gebleken.

Met genoegen nodigen wij u uit voor het tweede lustrumfeest op 9 februari aanstaande.

  • Vanaf 16.30 uur bent u met introducé welkom in Wijkcentrum Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20, Haarlem.
  • Om 17.00 uur is er een korte welkomstspeech van een van de organisatoren van het eerste uur.

Aansluitend zal wethouder Eva de Raadt politiek verantwoordelijk voor het Regenboogbeleid kort het woord tot ons richten.

  • Om 17.30 uur is er een geweldig optreden van Dolly Bellefleur.

Dolly Bellefleur is bekend van radio en tv en is een theaterdier in hart en nieren. Haar optredens kenmerken zich door scherpzinnige en gevoelige lied- en cabaret teksten. Tevens is zij een verdienstelijk striptekenares en heeft onlangs een succesvolle tentoonstelling afgesloten.

Dolly Bellefleur is het alter ego van cabaretier en tekstdichter Ruud Douma. Als boegbeeld van de LHBT+ beweging vraagt Dolly al 33 jaar op haar geheel eigen wijze aandacht voor mensenrechten in het algemeen, en de acceptatie van LHBT+ in het bijzonder. Voor haar tomeloze inzet voor de emancipatiestrijd van LHBT+ werd zij in 2012 verkozen tot Roze Lieverdje, mocht ze in 2014 uit handen van Eberhard van der Laan de Andreaspenning van de stad Amsterdam ontvangen en werd in 2020 door COC Nederland de Bob Angelo Penning aan Dolly uitgereikt.

Op 9 februari trakteert deze ‘beauty with brains’ het publiek in de Roze Salon op gouwe ouwe en fonkelnieuwe songs. Roze strijdliederen, ondeugende smartlappen en literaire luisterliedjes passeren in rap tempo de revue. Maar aangezien Dolly bekend staat om haar hilarische improvisaties, weet je eigenlijk nooit wat er gaat gebeuren… 

Wij zijn trots dat deze artieste van formaat ons jubileum luister komt bijzetten.

We hopen u van harte te verwelkomen op deze bijzondere lustrumbijeenkomst.

Omwille van de inkoop stellen wij het op prijs als u uiterlijk 6 februari laat weten dat u komt en met hoeveel.
Dat kunt u melden op info@rozesalonhaarlem.nl .


Namens het team van de Roze Salon

Foto Dolly Bellefleur: Piek

Bron: Roze Salon Haarlem