Menu Sluiten

Roze Pluim voor Pip Beumer en Mara van Limbeek

Er zijn twee bijzondere mensen gehuldigd, namelijk Pip Beumer en Mara van Limbeek. Normaal gesproken delen we één roze pluim uit aan een vrijwilliger die het verdient extra in het zonnetje te worden gezet, maar ook dit jaar was de keuze te moeilijk.

Pip Beumer

Pip Beumer

De eerste pluim gaat naar Pip Beumer. Ze heeft zich jarenlang met veel gedrevenheid ingezet voor de activiteitengroep van COC Kennemerland, daar gaat ze nu mee stoppen. Gelukkig gaat Pip wel door met het organiseren van sportactiviteiten. Pip heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de tentoonstelling over de geschiedenis van roze Haarlem en aan de totstandkoming van de Haarlem Glossy Roze Mug. De resultaten waren indrukwekkend.

Roze Mug
Initiator en uitvoering:
gay haarlem.nl


Mara van Limbeek

Mara van Limbeek

De extra pluim gaat naar Mara van Limbeek van Badhuis Leidsebuurt voor haar inzet voor de gemeenschap afgelopen jaar. Zij was de drijvende kracht achter de regenboogvlag actie in de Leidsebuurt in Haarlem.

Ze heeft de buurt gemobiliseerd om regenboogvlaggen te hijsen en posters voor het raam te plakken nadat er verschillende regenboogvlaggen vernield en in de brand gestoken waren. Op deze manier wil ze een vuist maken tegen geweld en diversiteit vieren. De buurt puilde uit van regenboogvlaggen! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

Ook is ze een van de organisatoren van Roze Regenboog Café in Hoofddorp. Mara kon niet bij de uitreiking aanwezig zijn. De pluim wordt later aan haar gegeven.