Menu Sluiten

Roze Kunstlijn tijdens Pride at the Beach 2022

Roze Kunstlijn

Expositie met als titel X
Een intieme verzameling in portret, geïnitieerd door de Roze Kunstlijn, een initiatief van Fred Rosenhart, georganiseerd met soek Zwamborn.

X, de x wordt gebruikt om iemand anoniem aan te duiden, een kruis ergens doorheen betekent dat dit geschrapt. Iemand telt niet meer mee. Sinds kort staat een x in iemands paspoort voor het noch man noch vrouw zijn. We willen gezien en erkend worden, met of zonder x.

De tentoonstelling is onderdeel van Pride at the Beach, dat weer onderdeel is van Pride Amsterdam. Er zijn meerdere kunst tentoonstellingen tijdens dit evenement voor, door en met de lhbtqi+ gemeenschap, waarbij iedereen, elke letter van het alfabet welkom is.

Waar
Passage 20 Zandvoort

Wanneer
24-07 tot en met 14-08-2022 Dankzij drie grote glazen wanden is de tentoonstelling alle dagen 24 uur per dag te zien Maar natuurlijk zijn we ook op verschillende dagen open om alles van dichtbij te zien. Sommig werk is te koop.

Openingstijden
Op zondagmiddagen 13.00-17.00 uur Tijdens Pride at the Beach zo 31-07,ma 01-08*en di 02-08 13.00-17.00 uur *tijdens de pride parade op maandag tussen 15.00-16.00 uur gesloten omdat we zelf meelopen, met een kunstwerk. Op afspraak, via dierozekunstlijn@gmail.com

Opening
maandag 1 augustus 13.30-14.30 uur met een hapje en drankje (Tot 14.30 uur zodat men met de Pride Parade mee kan lopen)

Roze Kunstlijn 2022: Beeldmateriaal: (c) soekzwamborn
Beeldmateriaal: (c) soekzwamborn

Pride at the Beach

Het driedaagse festival Pride at the Beach, dat deze zomer haar zesde verjaardag viert en door de Zandvoorters vanaf het begin af aan warm is omarmt, kent een groeiende aandacht voor kunst, cultuur, infotainment en educatie.

Een driedaags programma waarmee Zandvoort niet alleen binnen de LHBTI-gemeenschap, maar in het algemeen als een bruisende en moderne toeristische bestemming voor een brede doelgroep is neergezet.
Ook een resultaat waarbij Zandvoort laat zien dat het een badplaats is die (seksuele) diversiteit omarmt en een plaats is waar iedereen veilig en in verdraagzaamheid zichzelf kan zijn. De komende maanden zal het programma van de Pride at the Beach 2022 verder worden uitgewerkt maar kijk anders vast bij onze agenda voor de activiteiten.