Menu Sluiten

Roze Kunstlijn 2017

Kunstlijn Haarlem heeft als thema ZICHTBAARHEID. Zichtbaar zijn als kunstenaar in een tijd waarin steeds meer middelen, o.a. social media, ter beschikking staan. Als Roze Kunstlijn sluiten wij uiteraard hierbij aan, zij het met een eigen invulling van het thema. Zichtbaarheid is een altijd weer terugkerend iets voor wie van de algemene norm afwijkt. Je kan je afvragen of een aparte tentoonstelling vanuit dit perspectief nodig is. We lijken in Nederland ver te zijn in de acceptatie van LHBTQ+. Echter, gezien eigen ervaringen en berichten in krant en op tv is er misschien eerder sprake van tolerantie in een dun laagje.

Aan de expositie doen zowel kunstenaars mee die aan den lijve ondervinden wat het is om anders te zijn als zij die vanuit betrokkenheid hiervoor werk hebben gemaakt.

Kunstenaars:

Dennes Bulters, Peter Bartels, Pier Steensma, Mignon Kinket, Jeannette Burink, Joost de Bie, Roberto Helder, Mikhail Tatarnikov, Fred Brandehof, Brian van Nunen, Saskia Minoli, Nicole van Donselaar, Luna Meis, Ok van Batenburg, Fred Rosenhart, Arie Frickus en Soek Zwamborn met o.a. Simon O’Corra. Werk van GayOkay van Stichting de Baan. Tevens foto’s uit de tentoonstelling ‘Gay in Uganda’ (Patrick Rohr).

De Roze Kunstlijn wordt omlijst met muziek en diverse optredens:

 VRIJDAG 3 NOVEMBER 21.00 UUR KUNST? MUZIEK! 

Een feestje met dragqueen, buikdans en deejay:
Emilangelo Locadia, Ally Blond en Bo Monde (miss gay nederland 2017).

Ook op zaterdag en zondag muziek bij de kunst:

Astrid Nijgh, Suzanne Groot en wederom Emilangelo Locadia.

Tevens theater Rievel met straatoptredens.


Plaats en tijd:

ROZE KUNSTLIJN NIEUWE GROENMARKT 10 HAARLEM 

Vrijdag 3 november open 20.00 uur, feestelijke opening van 21.00 tot 23.00 uur. Zaterdag 4 en zondag 5 open van 11.00 tot 18.00 uur.

De Roze Kunstlijn wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Regenboogpartners Bureau Discriminatie Zaken Kennemerland, Gay Haarlem, COC Kennemerland en de Gemeente Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *