Menu Sluiten

Rotterdam geeft lessen in seksuele diversiteit

Op twintig Rotterdamse mbo- en hbo-instellingen wordt vanaf 2019 het vak ‘seksuele diversiteit’ in het lespakket opgenomen. Twee mbo- en hbo-instellingen starten binnenkort al met een pilot.

LHBT-studenten op het mbo worden drie keer vaker slachtoffer van vandalisme, discriminatie en pesten. Vijf procent van de studenten geeft aan moeite te hebben met homoseksuele studenten en bijna de helft van de LHBT-studenten op het mbo durft niet uit de kast te komen. Dat blijkt uit de Monitor Sociale Veiligheid 2014-2015 die op 11 mei dit jaar werd gepubliceerd.

Actie in Rotterdam
Tijd voor actie. LHBT-belangenorganisatie Rotterdam V gaat in samenwerking met Theater aan Zet het vak seksuele diversiteit op Rotterdamse scholen verzorgen. Het doel is studenten beter te laten begrijpen hoe is het om anders geaard te zijn.

Pilot
Eén mbo- en één hbo-instelling starten met een pilot. Als deze succesvol is gaan Rotterdam V en Theater aan Zet vanaf 2017/2018 het vak seksuele diversiteit op alle Rotterdamse mbo’s geven. Een jaar later wordt het vak ook op hbo’s toevoegd aan het lespakket.

Bron: Nationale Onderwijsgids /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *