Menu Sluiten

Regenboogwagen op corso

Haarlem regenboogstad aanwezig op Bloemencorso. Tijdens het Bloemencorso op 21 en 22 april is de gemeente Haarlem, naast twee praalwagens, met een speciale Regenboogwagen aanwezig. Een cabriobus uit het NZH Vervoermuseum, wordt in de regenboogkleuren omgetoverd om de aandacht op Haarlem als Regenboogstad te vestigen.

Haarlem is een Regenboogstad en maakt zich sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI’s) in de stad. De gemeente werkt hiermee samen met de Regenboogpartners in Kennemerland bestaande uit Gay Haarlem, COC Kennemerland en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. Dat wil de gemeente uitstralen en meegeven aan het grootschalige publiek langs de route van het Bloemencorso. De Regenboogbus staat hiervoor symbool.

Aan boord een bont gekleurd gezelschap. Dragqueen Miss Multiple Joyce, een rol van Alexander van der Doorn, presenteert en zingt liedjes. Daarnaast is er nog een aantal andere artiesten op de bus aanwezig om het miljoenen publiek langs de kant te vermaken met vrolijke nummers. DJ Sid draait de boel aan elkaar.

Haarlem is een sociaal en betrokken stad, waarin iedereen zichzelf kan zijn. Er worden dan ook waardevolle activiteiten georganiseerd. Bij deze activiteiten gaat men de dialoog aan met als doel acceptatie van de LHBTI-gemeenschap te vergroten. De Regenboogbus rijdt mee op zaterdag 21 april van Noordwijk naar Haarlem.

Speciaal programma op Gedempte Oudegracht
Op zondag 22 april is er een speciaal programma rondom de Regenboogwagen op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem tegenover de winkel van Van Duivenbode. Host Miss Multiple Joyce presenteert vanaf 13.00 uur een muzikaal programma vanaf het open dek van de bus. Artiesten uit het Haarlemse LHBTI-gemeenschap treden op. Singer-songwriter Nina Nicolai, Bibi en de Nielsjes, Jos Zwart, klassiek duo rondom Jop van Gennip en de zangeressen Lisa en Marieke van de band ABBA Dance zingen bekende hits tot 16.30 uur. Het COC informatieteam is ook aanwezig om het publiek te informeren over haar activiteiten.

bron: Gay Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *