Menu Sluiten

Regenboogviering Grote- of St. Bavokerk

Op 22 september vieren we tijdens de Vredesweek de veelkleurigheid van de Haarlemse samenleving. Niet iedereen is gelijk, maar wel gelijkwaardig.

Vaak genoeg schuren ook de verschillen en lukt het helemaal niet om een ander te leren begrijpen en te erkennen. In een bijzondere viering in de Grote- of St. Bavokerk op de Grote Markt vertellen verschillende mensen waar het voor hen schuurt en hoe dat pijn kan doen, maar ook over waar ze op hopen. Tot de sprekers behoren een dominee, een rabbijn en een imam.

De kerk staat in het teken van een regenboog en de veelkleurigheid heeft betrekking op diverse aspecten: religie, geaardheid, afkomst, man of vrouw, jong of oud. Een groot diversiteitskoor, voor deze viering samengesteld, zingt troostende en hoopvolle liederen. Belangstellenden kunnen zich als koorlid aanmelden. De organist van de kerk zal het grote orgel bespelen.

Na afloop van de viering die om 15.00 uur begint, is er gelegenheid om na te praten. De wens is dat alle aanwezigen met een blij gevoel naar huis gaan, zich realiserend dat wat ons mensen verbindt, belangrijker is dan wat ons verdeelt.

Waar: Grote- of St. Bavokerk, Haarlem. Ingang aan de Oude Groenmarkt.
Wanneer: zondag 22 september 2019, 15.00 uur
(Voor wie mee wil zingen in het koor: aanvang 13.00uur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *