Menu Sluiten

Regenboogpartners

Haarlem was van 2012 tot 2014 koplopergemeente; dat wil zeggen dat er diverse activiteiten zijn ondernomen om de acceptatie van homoseksualiteit te vergroten. De koploperpartners waren destijds COC Kennemerland, Stichting Haarlem Roze Stad, Gay-Haarlem en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. Na 2014 is het koploperschap overgegaan in een regenboogcoalitie: De Regenboogpartners bestaande uit COC Kennemerland en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.

De  samenwerking van COC Kennemerland, Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, Gay Haarlem en de gemeente Haarlem is t/m 2017 bestendigd.
Dinsdag 18 maart heeft het college van Haarlem het Lokaal actieplan Regenboogstad Haarlem 2015-2017 vastgesteld. Hierdoor kunnen de partnerorganisaties de komende jaren verder aan de emancipatie van LHBT-ers werken.

Lees hier het Regenboogplan 2015 en het actieplan 2015-2017.

Het is de inzet van de Regenboogpartners om bij de uitvoering van nieuwe plannen meer samen te werken met organisaties in de sportwereld.

Op 18 februari 2015 vond de Regenboogconferentie plaats waarin werd teruggeblikt op de activiteiten die door de Regenboogpartners zijn georganiseerd van 2012 – 2014 om de positie van LHBT-ers te verbeteren. De activiteiten konden plaatsvinden dankzij koplopergeld van de gemeente Haarlem.

In onderstaand filmpje ziet u een overzicht van deze activiteiten:

Regenboogpartners Haarlem from COC Kennemerland on Vimeo.