Menu Sluiten

Regenboogpad Velsen komt op hoek van Plein 1945

Het Velsense regenboogpad komt op de overgang Plein 1945-Lange Nieuwstraat in IJmuiden te liggen, ter hoogte van Disconti.

Het pad, dat de positieve houding van Velsen ten opzichte van LHBT’ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) toont, staat volgens de raadsleden ook symbool voor de Velsense acceptatie van alle minderheden.
De gemeenteraad droeg wethouder Vennik in februari op een plek voor een dergelijk pad te zoeken. Ook het viaduct Driehuis-Santpoort-Noord is in beeld geweest als locatie voor de regenboog. Uiteindelijk is gekozen voor een ’loper’ voor voetgangers bij de winkelstraat.

De aanleg vindt, afhankelijk van het weer, plaats op 9 of 10 oktober. Kort voor woensdag 11 oktober waarop de internationale Coming-Outdag wordt gevierd. Het pad wordt niet met verf, maar met koudplast aangebracht. Dit slijt minder snel en dat scheelt in onderhoudskosten. Het aanbrengen van het pad kost ongeveer 3500 euro.
Bestuurslid Els Holthuis van COC Kennemerland is ’ontzettend blij’ dat Velsen een regenboogpad op een prominente plek krijgt. ,,Er zijn steeds meer roze initiatieven in Velsen, zoals de maandelijkse Roze Salon.’’

Bron: IJmuider Courant – Susanne Moerkerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *