Menu Sluiten

Queer Café Haarlem ft. Onegg & Löna in Slachthuis

De eerste editie van 2024 op vrijdag 9 februari staat in het teken van live muziek en trappen we spetterend af in Slachthuis!! Je kunt genieten van geweldige optredens van Onegg & Löna.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door dj Robin en de presentatie van de avond is in handen van niemand minder dan Derck Hecan. Toegang is gratis. Queer Café wilt iedereen die zich identificeert als queer en/of als lhbti+ een fijne, vrolijke en veilige plek bieden voor ontmoeting en ontspanning. Queer Café is begonnen in Het Badhuis, en vindt nu vaak in Patronaat plaats. Altijd met een toffe programmering.
Het evenement is een samenwerking tussen Het Badhuis, COC Kennemerland en Patronaat. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

Queer Cafe ft. Onegg & Löna
Locatie: Slachthuis
Rockplein 6
2033 KK Haarlem
Datum: vrijdag 9 februari
Start: 19:30
Aanvang optredens: 20:30
Entree: Gratis

LÖNA bestaat uit eeneiige tweelingzussen die elkaar vinden in darkpop. Daarom gebruiken ze de Scandinavisch klinkende bandnaam die in het Zweeds ‘waardevol’ betekent. Ze laten zich dan ook inspireren door noordelijke acts zoals Björk, AURORA en Tove Lo. LÖNA’s melancholische sound is de perfecte Dark & Stormy cocktail. De tweeling mixt ijzige synthgeluiden met vocal samples en bemoedigende four-to-the-floor beats. Samen met teksten over o.a. het overlijden van hun vader, activisme en liefde, is de LÖNA-formule compleet en zorgen ze voor melancholie op de dansvloer.
www.lonamusic.com

ONEGG
Utrecht based Onegg is een synthesizer collectief onder leiding van tweeling Ewa en Marysia Saras, bijgestaan door bandlid Mariette Huls. De band maakt alternatieve elektronica met analoge synthesizers. Melodie en harmonie staan centraal in de mix, maar het ritme uit de drumcomputers mag zeker niet ontbreken. Een live set van Onegg staat garant voor een kosmische, maar ook dansbare show.
www.onegg.net

DJ ROBIN
Robin in een frisse verschijning in de DJ-scene. Hij omarmt een breed scala aan muziekgenres, van pop tot clubmuziek. Zijn voorliefde voor queerness in muziek is hierin terug te horen.

DERCK
Woorden klinken uit Derck’s lippen van hartjes vorm, getekend op zijn bleek gepoederde gezicht haast net anders, lijkt wel. Een mysterie, of simpelweg iets wat de wetenschap nog zal moeten ontdekken.. Wie weet!? Wat echter wel bekend is, is dat hoewel al deel uitmakend van Slachthuis’ standaard meubilair, Derck deze avond een andere taak heeft. De aparte party participant staat paraat om pralend deze avond als host het pand met gepraat en geblaat te vullen van vroeg tot laat! En hoewel een tikkeltje apart, weet hij men altijd weer te intrigeren en aan het lachen te krijgen. Een avond gepresenteerd door Derck kan immers een hoop betekenen, maar een ding daarvan is zeker; een saaie avond zal het simpelweg niet worden!

Facebookpagina van Queer Café: https://www.facebook.com/queercafehaarlem
Heb je leuke ideeën om een Queer Cafe middag in te vullen? Neem ze mee en deel ze met ons in de ideeënbus of mondeling.