Menu Sluiten

PROGRAMMA ZAANSE REGENBOOGWEEK 2024


Alle vrijwilligers, ambassadeurs en partners presenteren met trots deze vijfde editie van ZaanPride. Tijdens de Zaanse Regenboogweek van vrijdag 31 mei tot en met zaterdag 8 juni zijn er tientallen activiteiten door heel Zaanstad. Een greep uit het programma:

De gehele week is er een stadswandeling door Regenboogstad Zaanstad met allerlei lhbtiqa+ weetjes en historie. De wandeling van ongeveer 2,5 km is door Zaandam om zelfstandig of met elkaar lopen. Het boekje met de wandeling is te verkrijgen bij Zaanstore, Zaansch Faam of via de website van ZaanPride gratis te downloaden.
Bezoek de tentoonstellingen bij De Bieb Zaandam over Lellebel, in De Bieb Krommenie over Transgender personen aan de Zaan, bij PLAY room “Ode aan Erwin Olaf”. Of ga met ZaanPride op zaterdag 1 juni naar Alex Klaassen in Zaantheater, de Pathé Pride film op de woensdag of vrijdag 7 juni naar The Best ABBA Tribute band in De Bull. Van ‘Dancing Queen’ tot en met “Gimme! Gimme! Gimme! A Man After Midnight”.

Een greep uit het programma
Vrijdag 31 mei is er een gratis community avond in het Zaans Museum, met woordkunst en bordspelen in samenwerking met de Stadsdichters Zaanstad en café Pride (Odion).
Zaterdag 1 juni is de eerder genoemde Alex Klaassen in Zaantheater. Ook is die avond een queer feest bij de Zaanse Studenten Vereniging in de Parkstraat Zaandam.
Op zondag 2 juni zet de Vermaning, Koog aan de Zaan haar deuren open voor iedereen tijdens ZaanPride voor een Roze viering.
Maandag 3 juni de vrijwilligers- en netwerk receptie van De Zaanse Regenboog.
Dinsdag 4 juni zijn er de hele dag activiteiten bij Zorgcirkel Saenden en ’s avonds TranScreen in Filmtheater de Fabriek.
Woensdagmiddag 5 juni kickboksen en Padel sporten bij De Wadden. In de avond is er een speciale ZaanPride Bingo bij Café Teasers met Jackpot, Surprises en “Cold Hard Cash!”. Woensdag avond is de Pathé Pride Night met bubbles en de film: I love you more.
Op donderdag 6 juni heet BIND op het Hemburgterrein iedereen welkom voor een Fancy Pansyspelletje Croquet en Queer Picknick. Voor wie dit spel niet kent, je staat vooral mooi te zijn dus “dress to impress” al zijn hoge hakken in het gras een extra uitdaging.
Op vrijdag 7 juni is de queer jongerenavond bij De Kamer, Dam (RAAZ) en kun je naar ABBA in de Bullekerk. Ook zijn er die week nog verschillende activiteiten voor zowel ouderen in ‘Roze Loper ’zorgcentra van Evean en Zorgcirkel.
Zaterdag 8 juni is het hoogtepunt van De Zaanse Regenboogweek met De Zaanse Regenboogparade en gratis toegankelijk evenement in Zaantheater en in het Damstraatje.
Uitgebreide programma-informatie met locatie en tijden is te vinden op de website van ZaanPride.nl.