Menu Sluiten

PROGRAMMA ZAANPRIDE ZATERDAG 8 JUNI 2024

DE ZAANSE REGENBOOGPARADE – CELEBRATE DIVERSITY

Loop mee of kom kijken naar de extra feestelijke Zaanse Regenboogparade. Met alle vlaggen van de regenboog, brassband, DJ en classic cars.

12.30 verzamelen op het Stadhuisplein Zaandam.

13.00 Start Parade Met Mega Zaans regenboogvlag en vlaggenparade.

Burgemeester van Zaanstad Jan Hamming en de voorzitter van Stichting De Zaanse Regenboog Frank Vos openen de Parade.

De nieuwe route gaat van Stadshuisplein, Rustenburg, Stationsstraat, Herenstraat, Herengracht, Vaartkade, Botenmakersstraat, Nova Zembla, Groenland, Klokbaai, Westzijde, Dam, Damstraatje, Wilhelminakade, Dam, Nicolaasstraat tot eindpunt het Zaantheater.

*Voor rolstoel gebruikers, neem de lift vanaf Stadhuisplein naar Gedempte Gracht.

ZAANPRIDE EVENT – VAN KING FAISEL T/M RUTH JACOTT

15 ARTIESTEN LIVE @ ZAANPRIDE STAGE

Aansluitend aan de Zaanse Regenboogparade is iedereen welkom van 14:00 tot 23:00 om samen ZaanPride te vieren bij het gratis toegankelijke ZaanPride Event.

Podia in Zaantheater, Nicolaasstraat 3 en in  Damstraatje, Dam Zaandam.

PODIUM ZAANTHEATER 14:00 – 17:00

King Faisel  urban & rap

Als eerste openlijk homoseksuele man in de Nederlandse rapscene, wil Faisel niet alleen entertainen maar ook inspireren. Hij is een inspirerend voorbeeld van hoe vastberadenheid, talent, en de wil om taboes te doorbreken, kunnen leiden tot buitengewoon succes.

Wendy Moore  pop, rock & ballads

Als openlijk lesbische kunstenaar gebruikt Wendy Moore haar platform ook om op te komen voor LGBTQ+. Ze is een bekend figuur in de queergemeenschap, ze schrijft liedjes over liefde voor meisjes en treedt op tijdens pride-evenementen. 

Ritchie  80’s pop covers en ballads

Met zijn nieuwe (Pride) single ‘Powerful’ lanceert Ritchie Lahnstein deze zomer zijn tweede studio album. Dansbare 80’s popsongs en gevoelige powerballads, deze zanger/songwriter kan het allemaal. 

Obesia Grande  dragshow

​Obesia Grandé is al ruim 7 jaar actief in de Drag en Entertainment wereld en is een graag geziene host van vele evenementen, shows en feestjes. Ze wordt geroemd als de “Lipsync Queen” van Nederland.

Juvat Performing Arts Studio  urban dance

De Juvat Performing Arts Studios is de dansschool van Juvat Westendorp. De dansschool is een begrip in Zaandam en omstreken. Het is thuishaven waar je jezelf kan zijn en kan groeien als danser zowel als mens.

Devon Donovan  nederlandstalig

Levensgenieter, zanger, presentator en acteur Devon Donovan weet met zijn enthousiaste voorkomen overal een feestje van te maken. Devon timmert al een tijdje aan de weg, zo was hij tot 2015 lid van de Boyband Storm, met o.a. de singles Jij Laat Me Vliegen, Ga Ga Ga & Voor Eeuwig.

RDC  dans

RDC Studio’s is een dansschool uit Assendelft. Iedereen heeft plezier in dansen en mag hier zichzelf zijn! Dit zijn precies de kenmerken die RDC Studio’s naleeft en met ons deelt tijdens ZaanPride.

Bram en Marijn  special

Bram en Marijn zijn al jarenlang beste vrienden. Speciaal voor ZaanPride brengen ze een liedjes special met zelf geschreven teksten.

Donna Tella en Bram 

De duo presentatie van het ZaanPride Event is in handen van DonnaTella Vergatsie en Bram Sitsen. DJ In Da House is de Zaanse DJ Jess. Jess draait zowel in de Parade als op het plein voor het Zaantheater.

PODIUM DAMSTRAATJE 17:00 – 23:00

Podium Damstraatje met eerst DJ Robert Feelgood & DJ Jayh Samson en dan vanaf 17:00 uur live artiesten.

Ruth Jacott  nederlandstalig

Ruth Jacott is al sinds jaar en dag niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. Met hits als Hartslag, Vrede, Leun Op Mij, Ik Ga Door en Blijf.

Miss Beulah  soul & disco

Miss Beulah is de Sweet Lady of Soul Music en dé funky soul-en dance classics zangeres die elk feest onvergetelijk maakt. Ze staat ook bekend als: “The little diva with the big voice!”. 

Diva Mayday dragartiest

Ze is een van Nederlands bekendste travestie-personality’s. Ze is een belangrijke vertegenwoordiger van de eerste generatie dragqueens en een boegbeeld en icoon van de queer community. 

Berber Esha DJ & MC

Zangeres, MC’en en DJ’en in één. MC Vocalist DJ Berber laat het Damstraatje uit haar dak gaan.  Lekkere chille housetracks en EDM. Een muzikaal Multi talent.

Emmaly Brown Gay-Anthems

De Haagse is BN’er sinds ze meedeed aan de Voice of Holland, waar ze het tot de finale haalde. Ze brengt Gay-Athems als I am what I am (and I don’t give a damn) met power.

Brandon Bakkum  nederlandstalig

Brandon Bakkum ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor Nederlandstalige muziek. Dat word meezingen met Brandon in een Hollandse sfeer.