Menu Sluiten

Programma Regenboogsteden krijgt vervolg

Robbert Dijkgraaf
Het Congres Regenboogsteden werd 14 oktober 2022 gehouden ter afsluiting van een beleidsperiode Regenboogsteden. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf aanwezig als gast op dit congres heeft in gesprek met host Barbara Barend verteld dat het beleid Regenboogsteden de komende 4 jaar wordt voortgezet.

Dijkgraaf: ‘In Nederland mag iedereen zichzelf zijn. Ik ben trots op de samenwerking met de gemeenten en dat we ons vol energie blijven inzetten voor de acceptatie van lhtbiq+ personen.’ 

Lees meer op de pagina van Movisie:
https://www.movisie.nl/artikel/programma-regenboogsteden-krijgt-komende-vier-jaar-vervolg

Eva de Raadt in gesprek met Robbert Dijkgraaf.
Eva de Raadt in gesprek met Robbert Dijkgraaf.

Financiering
Wethouder van Diversiteit en Inclusie Eva de Raadt van de gemeente Haarlem heeft in een panel gesprek aan minister Dijkgraaf gevraagd of het mogelijk is om een financiële bijdrage van het rijk ook toe te kennen aan gemeenten die geen regenboog convenant met de overheid hebben afgesloten. De gemeenten die dat niet hebben krijgen nu helemaal niks. In haar voorbeeld haalt ze de gemeente Zandvoort aan. Deze gemeente is geen regenboog gemeente, maar heeft wel lhbtiq+ activiteiten en valt buiten de subsidieregeling (Regenboogsteden). Hierdoor loopt de gemeente extra subsidie vanuit de rijksoverheid mis om lokale initiatieven te kunnen ondersteunen.

Geoormerkte financiering zorgt er voor dat er niet gesnoept hoeft te worden van ander posten in een gemeente als er lhbtiq+ activiteiten worden georganiseerd.

De minister neemt haar vraag in overweging.