Menu Sluiten

Posterpresentatie Zaanpride 2023

De nieuwe poster voor ZaanPride & De Zaanse- Regenboogweek 2 tot en met 10 juni 2023 in Zaanstad is onlangs gepresenteerd door ontwerper Melle tijdens het Zaans Regenboogcafé in Zaanzicht.

Met deze poster nodigen wij iedereen uit om samen met ons ZaanPride Out, Loud & Proud te vieren. We kijken uit naar een zinderende ZaanPride 2023!

Melle

Ontwerp Poster Melle

De poster is ontworpen door de Zaanse grafische ontwerper Melle. Melle heeft ook de voorgaande posters voor ZaanPride ontworpen. Dit keer is er gekozen voor een feestelijke, uitnodigende en in Alle Kleuren Zaans herkenbaar ontwerp, met een knipoog naar de jaren stijl van de jaren tachtig.

Onder het motto ‘ieder huisje heeft z’n kleurtje’ zijn verschillende Zaanse huisjes in alle kleuren van de regenboog terug te zien. De huisjes vallen in elkaar als Tetris, een populair puzzel-computerspel uit 1984 ontworpen door Aleksej Pazjitnov.  De huisjes omarmen elkaar als het ware hetgeen verbeeld dat Zaanstad een tolerante stad wilt zijn die iedereen omarmt!

Ook verwijzen ze naar het Inntel-hotel in Zaandam dat aan de buitenkant volledig bestaat uit een opeenstapeling van bijna zeventig losse Zaanse huisjes. Het gebouw is ontworpen door Wilfried van Winden en sinds 2010 een inmiddels wereldberoemd icoon van Zaanstad. Op de poster wordt verwezen naar de Zaanse Regenboogparade die op zaterdag 10 juni on 12.00 uur op het stadhuisplein naast het hotel zal starten. Dat het een feestelijk en kleurrijke week beloofd te worden is te zien en de dwarrelende driehoekjes en Zaanse huisjes die als confetti neerdwarrelen over Zaanstad.

Logo ZaanPride

Linksboven staat het logo van ZaanPride dat Melle eerder ontwierp. De regenboogkleuren staan voor liefde, respect, vrijheid, acceptatie, gelijkwaardigheid en trots, verenigd in een regenbooghart. Om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. De molenwieken verwijzen naar de Zaanse identiteit. 

Programma info

Onder aan de poster staat een QR code. Deze linkt naar de ZaanPride website waar uitgebreide programma-informatie over de Zaanse Regenboogweek met locaties en tijden is te vinden. Naast de poster heeft Melle ook de programmaflyer ontworpen die de komende weken net als de poster in de Zaanstreek zal worden verspreid.

Hang de poster en hijs de Zaanse Regenboogvlag

De Zaanse Regenboog nodigt alvast iedereen uit om de Zaanse LHBTIQA+-community te supporten door vanaf vrijdag 2 juni de regenboogvlag uit te hangen en de poster op te hangen.  Als fier teken van zichtbaarheid en solidariteit. Er is een speciale Zaanse Regenboog supportvlag te verkrijgen à 15 euro bij Party Corner (Westzijde 1, Zaandam). De opbrengst gaat naar de organisatie van ZaanPride welke geheel op vrijwilligers draait. Hier zijn ook gratis posters en programmaboekjes te verkrijgen.

Flyer
Poster