Menu Sluiten

Patronaat lanceert nieuwe podcast over queer representatie in de cultuursector

Patronaat lanceerde op donderdag 4 november, een nieuwe podcastserie genaamd Progress Podium. In Progress Podium gaat Liza van den Brink (marketing & programma bij Patronaat) iedere maand met iemand in gesprek die een voorloper is binnen de cultuursector als het gaat om representatie van genderdiversiteit en seksualiteit.

‘’De cultuursector moet een voorbeeldfunctie hebben met betrekking tot deze onderwerpen. Op dit moment loopt de sector nog overwegend achter, o.a. door acts die deel uitmaken van de queer community enkel als ‘queer’-acts te promoten, het uitblijven van unisex-toiletten en vaak verzaken een veilige plek te zijn voor élke bezoeker.’’ Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid gaat Liza tijdens Progress Podium met haar gasten in gesprek om te kijken hoe zij aankijken tegen de cultuursector en hoe zij vinden dat deze is ingericht voor gemarginaliseerde groepen, zoals mensen die tot de queer community behoren. Welke belangrijke veranderingen moeten gemaakt worden om een podium voor iedereen te laten zijn?

In de pilotaflevering is Manon Portos Minetti te gast. Manon (die/hen) is een expert en activist op gebied van diversiteit en inclusie. Hen heeft meerdere grote culturele instellingen geadviseerd en begeleid in een inclusiever beleid. En nog belangrijker: de uitvoering daarvan. Hoe vindt Manon dat het ervoor staat binnen de Nederlandse cultuursector? Spoileralert: niet best. Maar gelukkig is daar iets aan te doen.

De podcast Progress Podium wordt gemaakt in samenwerking met het Haarlemse poppodium Patronaat. Beluister de pilotaflevering hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *