Menu Sluiten

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december (dit jaar dus 9 december!) de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm.

Naast een belangrijke zichtbaarheid-actie, is Paarse Vrijdag ook bij uitstek een goed moment om in de les aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit, bijvoorbeeld bij biologie, bij Nederlands of zelfs bij wiskunde!

Bestel nu het gratis Paarse Vrijdag pakket voor basisscholen!

Paarse Vrijdag (9 december) is de dag waarop scholen paars kleuren om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent of op wie je verliefd wordt. Door een positieve sociale norm te stellen draagt Paarse Vrijdag bij aan een veilig schoolklimaat voor iedereen.

Dit jaar wordt er voor de derde keer Paarse Vrijdag gevierd in het primair onderwijs. Leerkrachten en schooldirecteuren kunnen een gratis actiepakket aanvragen  waarmee ze Paarse Vrijdag kunnen organiseren op school. Deze pakketten zijn gevuld met o.a. prentenboeken, gedichten, posters, les-ideeën en andere handige tools om met het onderwerp aan de slag te gaan. Meer informatie over deze materialen is te vinden op https://paarsevrijdag.nl/basisschool.

Bestel net als Meester Joost en meer dan duizend andere leerkrachten het gratis pakket. Meer informatie via onze website of mail ons!