Menu Sluiten

Orpheus hulpverlening bij homo- of biseksualiteit in man-vrouw relaties

Stel je voor je zit in een man-vrouw relatie, maar een van jullie beiden blijkt niet hetero te zijn…..

Wat dan?
Verzwijg je dat voor je partner en de buitenwereld? Blijf je jezelf ontkennen/verloochenen of werk je toe naar je coming out en ga je worden wie je in wezen altijd al was?

Zoek je hulp bij je huisarts, een maatschappelijk werker, een relatietherapeut of een psycholoog? Allemaal oké. Maar wat voor hulp zoek je dan? Denk je dat een van hen je een kant en klare oplossing kan geven?

Gelukkig zijn er vele organisaties — waaronder het COC — die je kunnen helpen met je coming out en je zelfaanvaarding.

Maar je zal maar in een ‘wanna be’ heterorelatie zitten!

Wat dan?
Ga je dan alleen hulp voor jezelf zoeken? Vaak ben jij er in je hoofd al heel veel jaren, mogelijk zelfs je leven lang, al mee bezig.

Maar als je hetero partner nog nooit een vermoeden heeft gehad, en dan ineens hoort dat jij andere gevoelens hebt… Dan komt dat als donderslag bij heldere hemel voor je partner en dat kan totale verwarring bij je partner veroorzaken.

Het zal je duidelijk zijn dat je in zo een situatie beiden wel hulp kunt gebruiken.

In de praktijk is gebleken — op vele gebieden — dat contact met mensen die in een min of meer vergelijkbare situatie zitten — deelgenoten contact — je heel veel kan bieden.

Je zult dan ontdekken dat jij niet — zoals zo velen denken — de enige bent in deze Orpheus-situatie. Het komt veel vaker voor dan je denkt! Contact met deelgenoten zal je niet alleen herkenning van jouw/jullie situatie, maar ook zeker erkenning geven van ieders zijn.

Ooit ben je samen een relatie begonnen en dat is niet voor niets! Wat is er dan mooier dat je ook samen bij een organisatie terecht kunt, En nee, ook wij hebben geen instant oplossing voor jullie, maar wij kunnen jullie wel op weg kan helpen om jullie eigen oplossing te vinden. Wat die ook zal zijn.

En die organisatie is er!

Orpheus is een landelijke vereniging voor hulpverlening bij homo- of biseksualiteit in man-vrouw relaties.
Daar zijn jullie beiden welkom, samen of apart, maar het liefst samen. Want Orpheus is er voor alle betrokkenen! En dus juist óók voor de hetero partner!

Wil je meer info over wat Orpheus jouw kan bieden, kijk dan op:

www.orpheushulpverlening.nl of bel 06-40378199.
Je kunt ook een kijkje nemen op onze FB-pagina. (Orpheus Nederland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *