Menu Sluiten

Ook Gouda krijgt binnenkort een regenboogzebrapad

Ook Gouda krijgt binnenkort een regenboogzebrapad om zo aandacht te vragen voor de acceptatie van LHBT’s, maar ook als teken van algemene diversiteit onder de inwoners van de stad Gouda. Dat schrijft initiatiefnemer Gouda Roze vrijdag in een persbericht. Gouda heeft een grote diversiteit aan inwoners, waaronder meer dan 125 verschillende nationaliteiten. Om deze diversiteit te vieren komt er een zebrapad in regenboog kleuren. “De losse kleuren staan symbool voor de verschillen in achtergrond, afkomst en seksuele geaardheid. Wanneer je deze verschillen echter samenbrengt vormt zich de regenboog,” aldus homo-organisatie Gouda Roze.

Er is gekozen voor de Fluwelensingel, een drukke plek in het centrum van de stad. In 2016 staat Gouda in het teken van Erasmus. Erasmus staat voor tolerantie en leven in vrijheid en verdraagzaamheid. Dit sluit perfect aan bij de achterliggende gedachte van het regenboogzebrapad, aldus de persverklaring. Daarnaast is de algemene verwachting dat op 23 juli in Amsterdam bekend zal worden dat Gouda de organisatie van Roze Zaterdag 2018 binnen zal halen. De onthulling van de veelkleurige voetgangersoversteekplaats staat voorlopig gepland op 11 oktober, de Nationale Coming Out Day.

De afgelopen periode besloten ook de steden Haarlem (foto), Den Haag, Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Leiden, Arnhem, Zwolle, Hoofddorp en Deventer een regenboogzebrapad binnen de gemeente grenzen aan te leggen.

bron: gaysite.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *